Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '06

 
Kategori
Mizah
 

Hikaye...

Hikaye...
 

Alışılageldik şeyler yaparız sıradanızdır.. Aykırı olsak, ya sağından, ya solundan hiç bulamadılar mı tam alnının ortasından vururlar adamı. Sıradanızdır, bayağı, rutinizdir ve basit. Eh bunları biz seçmedik desek de kandırmayız kendimizi.

Sokakta yürürken Mehmet Efendi kaldırıma zulalanmış taşlara vura vura miskin kahvesine yol alır o yol alırda taşa ne olur bilmeyiz bize nedir ki...!

Hayatımızı çöreklendiğimiz yerde bitirmeye mecbur sürdürürüz .Garipsemeli mi ? tembellesek mi ?.. ne demekse o demek işte biz doğduğumuz yerde ölmeyi adet edinmişizdir. Türk doğrar , Türk yaşarız şehre ayak bazmışsak en Amerikanca’sından caka satarız.

Bizim varlığımızda birliğimizde ve tabi ki en önemlisi dirliğimizde hökümetten sorulur. Biz devletin kuluyuzdur , kölesiyizdir . Ama her kahvede her köşede yeni hökümet senaryosu kurup en yaşlımız Cumhurbaşkanı en uyanığımız Başbakan oluverir. Memleket kurtarma senaryomuz dün akşamdan hazırdır zati.

Eh masadan kalkarken de enflasyon sıfır hayat mutlu ve bütün teröristlerle gavurların köküne kibrit suyu çakılmıştır. Okeye dördüncü için çevreye bakınılır o zaten muhabbete kulak kabartmış ya hükümetten yada muhalefettendir .Çaylar söylenir en renklisinden okeye dönmeye yelken açılır.

Ajanslarda dünyaya dönüş yapılır benzine yine zam yapıldı haberi en küfürbazımızda bile bir gülümsemeyle karşılanır ‘’gansızla gene etceni etti deyyusla’’ denir. Eyisimi oy moy vemecen bunlara cıscıbıldak gelcekle oy oy deye dilendircen bunları emme'' ..... der geçer . Kaveci çayları sallandırmıştır masaya. Hemen arkasından mutlu haber başlar kızgınlıklarımız alınır.. Fener Avrupada esti... falan filan birden herkes futbol antrenörü olur. Durumu kıskanan diğer büyük takımın taraftarı ben olsam şunu oynatır bunu oynatmazdım bence taktik hatası var ama yok şöyle yok böyle. Hayatımızın etrafında kısır döngüler gün be gün dolanır durur.

Geçmişle övünmek marifetlerimiz arasında bir numaradır , örnek mi Galatasaray Avrupa’da UEFA kupasını ve Süper kupayı kaldırdı bilmem kaç sene üst üste şampiyon oldu 3 yıldızı taktı falan filan....

Biz 3.dünya liginden kurtulmayı beceremedik ki bir türlü.

Günbegün hayatımızın içine ediyorlar da ruhumuz duymuyor.Meclis mahalleden küfürbaz artık .. Köylü anasının derdine düşürülmüş. Bozacının şahidi şıracı , aklanmaya çalışılıyor tüm kirliler. Ayşe teyzeden bile yardım isteniyor.

En büyük derbi halkın yoksullukla maçıdır . Locada hökümet açık türbünde muhalefet.

Maç başlasın ampuller yandı karanlık sürüyor...

Ya sen ne düşünüyorsun...

resim: www.azizistanbul.com

 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..