Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Hileli anlaşmalı boşanmalara çözüm

Devir kötü; iş yok, aş yok; kime el açacaksınız?!.. Hele de evliyseniz, çoluk çocuğunuz da varsa; iş yok, aş da yok; bu durumda eve ekmek de götüremiyorsunuz. Kiracıysanız, kiranızı ödeyemiyorsunuz. Okula giden çocuğunuza harçlık veremiyorsunuz. Hazıra da dağlar dayanmaz; ne kadar kısıntı-kesinti-tasarruf yapsanız, hazır da dayanmıyor, o da bitiyor.

Eşe, dosta, akrabaya el açıyorsunuz; olan da "yok!.." diyor; olmayan da... Allah, kimseyi kimseye muhtaç etmesin!.. Hayırsız akrabalardan pek hayırlı olmayan, onlardan da daha zararlı olan kredi kartlarına dadanıyorsunuz. Onlar da bitiyor. Borç çoğalıyor ve hele de kart borcunuz varsa; hayal bile edemeyeceğiniz kadar yükseliyor. Bir bakmışsınız ki 10 bin TL'lik borcunuz, belli bir zamandan sonra 200-250 bin TL olmuş; hatta bu miktarın üzerine çıkmış. Saklanıp gizlenmeyi, kaçak yaşamayı deniyorsunuz; iyi de nereye kadar?!..

İşte bu ve benzeri yaşanmış acı tecrübelerden sonra eşler; anlaşmalı boşanma yoluyla aynı evde, aynı düzeni koruyarak yaşamaya başlıyorlar. Eğer hanımın, emekliliği hakedip de Rahmet-i Rahman'a ermiş annesi ya da babası varsa; boşanan hanım eş SGK'ya başvurarak kendisine aylık bağlatıyor. Yuvaya da ufak bir gelirle beraber en zaruri ihtiyaçların karşılanması imkanı açılmış oluyor. Ancak işte tam da burada büyük bir sorun başlıyor. Boşanan eşler aynı evde yaşamazlar. Yaşıyorlarsa hileli boşanma yapmışlar, suç işlemişler diye hem maaş kesiliyor; hem de haklarında dava açılıyor. Yoksulluk ve işsizlik insana neler yaptırıyor ve insanın başına neler açıyor!..

Yetkililer de zaten bu şekilde boşananları "İhbar edin!.." diye uyarıyor. İhbar sonucu, hileli boşanma yapanlar tesbit edildiğinde ağır para cezalarıyla da cezalandırılıyorlar.

Bu şekildeki hileli boşanmalar için tek çözüm var: Evli çiftlerden eğer kadın çalışmıyorsa, kadına rahmetli emekli ebeveynlerinden birinin maaşı bağlanmalıdır. Yani boşanmış ya da evlenmemiş işsiz kız evlada bağlanan; rahmetli emekli anne-baba maaşı; evli işsiz kız evlada da bağlanmalıdır. Bunu hangi parlamenter, hangi parti veya hangi sivil toplum kuruluşu veya yurttaşımız başarırsa; milletimize ve ailelerle çocuklarımıza hele de işsiz annelerimize çok büyük bir hizmet yapmış olacaktır.

İşsiz kadınlara, annelere evli olup olmadıklarına bakılmaksızın ebeveynlerinin maaşı bağlanmalıdır. Bu durumda aileler büyük korkulardan, endişeyle yaşanan bunalımlı bir ruhtan kurtulmuş olurlar. Ailelerin yüzü güler; aileler gülünce millet de güler...

Sadece maaş almak için boşanmış; hayal kırıklığı yaşamış ve kim bilir ne trajik durumlara düşmüş aileler vardır. Bu hayal kırıklığına ve hiç değilse bu tür boşanmalara son verilmelidir.

Benim yurdumda anneler çok mutlu olmalı; çocukların yüzü gülmeli... Güçlü aile, güçlü Türkiye...

Selam ve sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..