Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '06

 
Kategori
Emlak
 

Hileli satış (!)

Hileli satış (!)
 

Bir arkadaşım ve annesi, anneanneden miras kalan evi satar. Evin satış bedeli ile İstanbul'un sevdikleri bir semtinde yeni bir ev alırlar. Satıcı hanım "şu anda iş yerindeki cihazlar üzerinde haciz var, nakit ödeme yapabilirseniz evi bedelinden daha düşük bir fiyata verebilirim" der. Bizimkiler de bu teklifi kabul ederek evi alır.

Eve yerleştikten bir süre sonra kapı çalınır ve bir bankanın avukatları gelir. Evi satın aldıkları hanımın ödemediği (ya da ödeyemediği) kredi kartı borcu varmış, evin tapusunun bu ailenin üzerine geçmesi mal kaçırmak için yapılmış hileli bir satış olarak kabul edilmiş(!)

" Biz bu hanım ile ev ilanını okuduğumuzda ve evi almaya karar verdiğimizde tanıştık, ne hilesi, neyin hilesi " deseler de inandıramamışlar.

Banka altmışlı yaşlarda şeker hastası hanımı, yani ev sahibesini mahkemeye verirmiş. Sebep hileli satışta bulunmak...

Arkadaşımın ailesinde bu hanım ile tek ilişki bir gazete ilanı... Yani soy ağacında yedi, sekiz göbek yukarılarda bile bir bağ olması mümkün değil.

Peki kim, nasıl, yoldan geçen, ilk kez gördüğü insana bedelsiz olarak " hile yapmak için " evinin tapusunu ve evini verir ?

Bir senedir devlet, banka, aile böyle bir dava ile uğraşıyor. Emek ve vakit ziyanlığını varın siz düşünün....

 
Toplam blog
: 12
: 1469
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

33 yaşındayım ve sevgili kızım Mernuş ile yaşıyorum Galeride fotograflarını görebilirsiniz...