Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Hıncal Uluç, Hıncını aldı.

Hıncal Uluç, Hıncını aldı.
 

Hıncal Uluç, Mustafa Denizli


Kanal D habere göre Hıncal Uluç ve Mustafa Denizli arasında yıllar önce başlayan 'içimizdeki İrlandalılar' polemiği tekrar gün yüzüne çıktı. NTV'de yayınlanan '90 Dakika' programında konuşan Hıncal Uluç, Beşiktaş'taki yönetimini beğenmediği Mustafa Denizli'yi önce ağır sözlerle eleştirdi, ardından da yıllar önce Denizli'nin kendisi için söylediği sözü hatırlatarak 'Beşiktaş'taki İrlandalı' benzetmesi yaptı. Türkiye ile İrlanda arasında 4 eylül 1999'da oynanan 2000 Avrupa Şampiyonası baraj eleme maçı, Türk futbol tarihine olduğu kadar, polemik ve tartışma tarihine de damgasını vurdu. Maç öncesi Denizli ve Milli takım hakkında çok sert eleştirler yapan Hıncal Uluç, Türkiye'nin yenildiği maç sonrası teknik direktör Mustafa Denizli'nin eleştirilerindeki tek hedef oldu. Denizli, yaşadığı yenilgiden çok yakın dostu Uluç'un takıma ve kendisine olan inançsızlığına içerleyerek tartışma kültürümüzde çığır açan o ünlü benzetmesini yaptı. 'Önemli olan içimizdeki İrlandalılar'ı yenmek' sözü, o günden sonra Uluç ve Denizli'nin arasında defalarca gündeme geldi. Hatta 1999'da televizyonda bu konuda bir düelloda karşı karşıya bile geldiler. Ancak o tartışmadan da sonuç çıkmadı. Hıncal Uluç, tartışmayı nihayet bu gece tekrar gündeme getirdi. Beşiktaş'taki teknik yönetimini beğenmeyen ve Denizli'yi korkaklıkla suçlayan Uluç, 'Beşiktaş'taki İrlandalı' dediği Denizli'nin 8-0 yenilmeyi göze alacak kadar cesur olamayacaksa çekip gitmesi gerektiğini söyledi.

Uluç ve Denizli arasındaki ilişki çok eskilere, Denizli’nin Galatasarayın başında yardımcı antrenör ve teknik direktör olduğu zamanlara dayanıyor. O zamanlar aralarından su sızmıyor, Hıcal Uluç Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinden Sarı-Kırmızı Kaşkollu yazılar yazıyor, Galatasaraya ve Mustafa Denizli’ye methiyeler düzüyordu. Sora ne olduysa oldu, ikilinin arasına kara kedi girdi. Gerçi bu kara kedi sadece Mustafa Denizli ile değil, Galatasarayla arasına girdi. Daha ateşli bir şekilde savunduğu takımına en ağır eleştirileri yapmaya, bir çok konuda bir çok kişiye karşı eleştiriler yöneltmeye başladı. Hatta silahlı saldırıya bile uğradı. Buna rağmen eleştiri dozunu hiç düşürmeyen, her konuda her şeyin en iyisini bilen, huysuz ihtiyarlar gibi her şeye karşı olan, ismi gibi adeta hıncını alan Hıcal Uluç, Denizli’nin Beşiktaşın başına gelmesiyle yavaş yavaş eleştirilerine başladı. Ve önceki akşam yayınlanan spor programında bu eleştirileri doruğa çıktı.

Hafta sonu oynanacak olan derbiden sonra alınacak sonuca göre yeni hedefini belirleyecek olan Hıcal Uluç’un, Galatasarayın kazanması halinde Beşiktaştaki İrlandalı Mustafa Denizli’ye, tersi halinde Galatasarayın içindeki acemi Almanyalı Skibbe’ye yüklenmeye devam edecek gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..