Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Yolculuk
 

Hindistan' da yollarda

Hindistan' da yollarda
 

Hindistan'in Kerala eyaletindeki Kochin'de kanal turu


20 Kasım 2008 - 09 mart 2009 tarihleri arasında yapılan Hindistan gezi notlarım...

21 Kasim-28 Kasim Kerala Kochin:
Uzun bir yolculuk ve Sharjah'tan (uae) 5 saat beklemeli yapilan aktarmadan sonra nihayet Kochin havaalanindayiz. Yorgunluk ve merak icinde etrafimdaki rengarenk kiyafetli kadinlari izliyorum. Ilk kez bu kadar uzaktayiz ve uzun zamandir planladigimiz yoldayiz sonunda.
Ilk gozume carpan bilgisayarlarin' mobilyalarin ve x-ray cihazlarinin eski olmasi ve ardarda gidip gelen elektrik. Bu sebepten islemler yavas ama hickimsenin sikayeti yok.
Sonunda disaridayiz' havaalaninda on odemeli bir taxi kiraladik' insan hic bilmedigi bir ulkede hele ki hakkinda korkutucu detaylar duydugu Hindistan gibi bir ulkede tedirgin olabiliyor. Disarida bir anda saskinlik yasiyorum' bir cok insan' rengarenk' hava inanilmaz sicak ve nemli' inanilmaz bir korna sesi ve gurultu hakim gecenin karanligina. Bizi hemen cok esmer bir hintli aliyor ve taxiye biniyoruz. Cok eskilerden kalma ama bakimli beyaz bir araba' direksiyon sagda ve trafik soldan akiyor' saniyorum trafik lambasi ve isaret kullanilmiyor...
Bu ilk hint trafigi maceramiz bize adeta hosgeldiniz diyor...Arabalar her yerde' el kol ile isaret veriliyor' isiklar' reklamlar' kalabalik ve bitmeyen korna sesleri. Uzun ve sallantili bir yoldan sonra elimizdeki kitaptan ilk buldugumuz pansiyona yerlesiyoruz' pek iyi bir yer olmasa da yerlesiyoruz. Her aksam 20:30da elektrik kesilirmis yarim saat sure ile' otel sahibi bizi uyariyor ve kendimizi disari atiyoruz.
Karanlik' kokulu' nemli...
Bundan sonra boyle diyoruz' yolumuz uzun' alismamiz lazim ve her seye hazirlikliyiz.
Bir bakkaldan meyve aliyoruz' mandalina muz ve ananas' o an ogreniyorum hintce ananas ananas demek. Seviniyorum' sasiriyorum...Ilk kez geldigim bu yerde hic bir sey bilmedigimden meyve en guzel cozum bize gore :)
Ulkemize gore 3.5 saat ondeyiz' yol yorgunlugu' degisik mekanlar ve saat farki derken erkenden uyuyup ertesi sabah daha iyi bir yer bulmak icin harekete gecmek uzere enerji topluyoruz.

 
Toplam blog
: 4
: 5405
Kayıt tarihi
: 30.03.09
 
 

Berrak Tatlı 1982 İstanbul doğumlu. İlkokul lise ve üniversite zorunlu eğitimini bu şehirde tamamlay..