Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hindistandan daha fazla Türk...

http://blog.milliyet.com.tr/hindistan

24 Eylül '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Hindistan Ay'da!

Hindistan Ay'da!
 

Chandrayaan-1


Merhabalar,

Burada yazmıyalı uzun zaman oldu ve hayatımda çok şey değişti. Hindistan serüvenim 2 sene önce tamamlandı, askerliğimi yaptım, İstanbul’da çalışmaya ve yaşamaya başladım. Bir çok kişi için aslında sıradan olaylar gibi görünse de, benim için büyük bir değişimdi.

Bu değişim sürecinde özel ilgi odağım olan Hindistan da değişmeye ve hızla ilermeye devam etmiş görünüyor. Geçen gün bir haber kanalında Hindistan’ın aya kendi aracını gönderdiği ile ilgili bir alt yazı geçti. Chandrayaan-I adlı bu projeyi biraz araştırdığımda bir çok haberle karşılaştım. Bizim gözümüzde ineklere tapan, insanları ve ülkesi kokan, gelişmemiş ve fakir bir ülke olan Hindistan aya kendi geliştirdiği bir uzay aracı göndermişti! Bu araç aya Hindistan bayrağını dikti ve çeşitli araştırma görevlerinde bulundu. Geçtiğimiz ay Chandrayaan-I görevini tamamlamış.

Diğer taraftan Hindistan bilişim sektörü de aynı hızla yoluna devam etmiş. Ben ülkeden ayrıldığımda yaklaşık büyüklüğü 40 milyar $ civarında olan endüstri, NASSCOM verilerine göre, yaklaşık 60 milyar $’lık bir hacme ulaşmış ve 2, 2 milyon kişiye direk istihdam sağlar hale gelmiş. Sektörün maliyetleri öngörüldüğü gibi artmamış.

Umarım aradan geçen bu süre içerisinde iş dünyası, özellikle yurt dışında büyümeyi hedeflemiş bilişim sektörü bu ülkeyi daha yakından inceleme ve tanıma şansına sahip olmuştur.

 
Toplam blog
: 9
: 2049
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

Son bir yıldan fazla bir süredir Hindistan'da, bilişim teknolojileri alanında, veri ambarı üzerinde ..