Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hindistan Cevizi yağını evinize sokmak için 10 neden

Hindistan Cevizi yağını evinize sokmak için 10 neden
 

Biraz uzun bir aradan sonra artık toparlanma vaktinin geldiğini düşündüm vee işte tekrar buradayım. Yazmayı çok sevsem de konu bulmakta zorlanıyorum maalesef o nedenle böyle ara verme olayları olabiliyor. Neyse geçelim bugünkü konumuza “Hindistan Cevizi Yağı”.

Ben bu yağın besinsel değerlerini vücuda yararlarını elbette biliyordum fakat çok yakın bir arkadaşıma aldığım rimelin gözümden çıkmayışına yakınırken bana Hindistan cevizi yağı ile gözünü temizle en inatçı rimeller bile onunla çıkıyor demesiyle hemen denedim ve sonuç tabiki muhteşemdi. Sonrada benim canım takipçilerim ve danışanlarımda bu yağın etinden sütünden faydalansın istedim ve başladım yazmaya.

Öncelikle kendi alanımdan başlayıp vücut için yararlarından bahsetmek istiyorum.

Hindistan cevizi yağı yüksek ısıya dayanıklıdır. Bu da onun çok çabuk bozulmamasını doğal olarak sizlerinde zarar görmemesini sağlıyor. Evde omlet yaparken veya ufak tefek sote yada kızartma işlemlerinizi hindistan cevizi yağı ile yaparsanız çok daha sağlıklı bir besin elde edersiniz.

Sağlıklı atıştırmalıklara tat veriyor. Ara öğün niyetine kullanabileceğiniz besinler maalesef bazen tatsız tuzsuz olup bizi çileden çıkarabiliyor. Öyleyse napıyoruz? Yapım aşamasında bir miktar Hindistan cevizi yağı ekleyip hoş bir aroma elde ediyoruz ve yediğimiz besinden zevk alıyoruz.

Hindistan cevizi yağı her ne kadar doymuş yağ olsa da oldukça besleyicidir ve orta zincirli yağ asitleri içermesi sayesinde yüksek kolesterolü düşürücü ve metabolizmayı canlandırıcı etkisi bulunmaktadır.

Ağız bakımında birebir! Evet, Oil Pulling yani yağ çekme; diş ve diş etlerinizi toksinlerden, zararlı bakterilerden arındırmak ve temizlemek hatta beyazlatmak için kullanılan çok eski bir yöntemdir. 1 çorba kaşığı yağı 20 dk ağzınızda çalkalayın. Dişlerinizin arasından geçirin ve ağzınızdaki bütün noktalara temas etmesini sağlayın. Yalnız önemli bir uyarı! Dikkat edilmesi gereken nokta bu yağın asla yutulmaması gerektiğidir. Çünkü bu çalkalama esnasında antibakteriyel etkisi ile bütün mikroplar toplanmış olacaktır takdir edersiniz ki o şekilde bir yağı yutmak çok da sağlıklı olmayacaktır.

Hindistan cevizi yağı antimikrobiyal, antibakteriyal ve antioksidandır. Bakteri ve mantar oluşumunu önlediği gibi serbest radikallere karşı da savaşır.

Ufak bir hatırlatma yapıp güzellik ipuçlarına geçiyorum. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında hafif katı bir kıvamdadır. Soğuk sıkım bir yağdır. Ancak elinize bir miktar aldığınızda hemen eriyecektir. Aldığınız Hindistan cevizi yağının oda sıcaklığında hangi formda olduğuna dikkat ederek almanızı tavsiye ederim.

En kaliteli makyaj temizleyicilerinizi bir kenara hindistan cevizi yağınızı bir kenara koyun hatta diğerlerini sonsuza kadar kaldıradabilirsiniz :) En zor çıkan makyaj ürünlerini hatta waterproof rimelleri yada uzun süre kalıcı rujları bile çok rahat ve hiç zarar vermeyecek şekilde temizliyor. Üstelik tamamen doğal bir ürün kullandığınız için (alerji durumu yoksa) cildinize yada gözlerinize zararda vermiyor.

Kuru bir cildiniz varsa hiç çekinmeden nemlendirici olarak bir miktar hindistan cevizi yağını cildinize veya vücudunuza uygulayabilirsiniz. Ayrıca tahriş olmuş kızarmış ciltlere de iyi gelecektir.

Yumuşacık saçlar istiyorsanız doğru adrestesiniz duştan önce saçınıza farklı malzemelerle de karıştırıp maske şeklinde uygulayabileceğiniz gibi duş esnasında saç kremi yerine de kullanabilirsiniz. Üstelik şekil almayan kıvırcık saçlarınız varsa buklelerinizi belirginleştirmek içinde bu yağdan saçınızı kuruladıktan sonra şekil vermek için az miktarda kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını deodorant gibi kullanabilirsiniz. Sadece koltukaltına değil ayaklarınıza da bir miktar sürerek oluşabilecek kötü kokuyu önleyebilirsiniz. Aynı şekilde dişlerinizi fırçalamadan önce veya fırçalama esnasında da yine bu yağdan faydalanırsanız oldukça ferah bir koku bırakacaktır.

Manikür hastalarına da müjde :) Hiç zarar vermeden tırnaklarınızdaki kütikül tabakayı itmek için ve de çabuk kırılan tırnaklarınız varsa tırnaklarınızı güçlendirmek için bu yağı mutlaka denemelisiniz. 

Bu kadar mı diyorsanız eğer tabiki bu kadar değil ama bilmeniz gereken belli başlı faydalar bunlardır. Bence hem cilt hem vücut sağlığınızı korumak için sadece bu 10 madde bile hindistan cevizi yağını evinize mutlaka almanız için yeterli olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 7
: 3739
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Yazmayı, gezmeyi, okumayı seven, bilgininde sevginin de paylaştıkça büyüdüğüne inanan bir diyetis..