Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '16

 
Kategori
İzmir
 

Hindistan'ın inekleri, İzmir'in köpekleri!

Hindistan'ın inekleri, İzmir'in köpekleri!
 

internetten alınmıştır


Doğrudur... Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez... Ancak, bu önermeden şunu çıkaramayız: Her hayvan sever mutlaka insanları da sever!

Son yıllarda bir hayvan sevgisidir gidiyor... Bu iyi bir şey elbette... Ben de severim köpekleri, kedileri... Evimizde bir de kedimiz vardır ki hem evin "Efe"si hem efendisidir...

Ne var ki, bizim millet bunun da suyunu çıkarmaya başladı. Mahalleler köpekten geçilmez oldu... Bunlara bakılıyor, besleniyor ama üremeleri sınırlanamıyor.

Dünyayı tüm canlılarla paylaşmalayız, evet... Çoğu yerde biz insanlar onların yaşama alanlarına tecavüz ettik, doğrudur... Amma, bu gerçekler, yaşamak zorunda olduğumuz gündelik hayatın gerçeklerini değiştirmiyor.

Bizim mahallede çok sayıda köpek var. Bir zamanlar yukarıya, ormana doğru yürüyüşlere giderdik... Köpek sürüleri oraları mekan tuttuğu için, artık o sevdamızdan vazgeçtik.

Ama mahallede, sokaklarda da köpek sayısı giderek artmaya başladı. Nerdeyse çeteleştiler...Üstelik "hoşt" diyemiyorsunuz bunlara...Hani durduk yere hoşt demek doğru değildir tamam da, bir de durmadık yer hoşt demek var.

Sokaktaki köpeklerin öylesine fedakar "anneleri" var ki, hoşt demeye kalksanız başınız adamakıllı belaya girer.

Yaşlı adam sabah namazına cemiye gidecek gidemiyor, yatsı namazına gidecek gidemiyor... Bazı insanlar köpeklerden korkuyor... Korkma, ısırmaz telkini da burda işe yaramıyor... Korkuyor, zorla değil ya... Mahallede bir kaç saldırı vakası oldu, inanın, örtbas edildi...

Dün, bizim beyazlardan oluşan "sokak çetesinin" arasına yeni biri katılmış... Siyah renkli bir köpek... Komşulardan biri çocuklarını güya köpekleri sevdirmeye getirmiş... Siyah köpek öyle bir havladı ki, çocuk korkudan çığlıklar attı...

Baba, çocuğu teskin etmek için: Kızım, o seni seviyor, senin de onu sevmeni istiyor, ondan havladı... gibi laflar ediyor da çocuğun korkudan ödü patladı ne fayda!

Yani, aynı şeyi bir insan yapsa, bu çocuğu bu şekilde bir insan korkutsa, o baba o insanı dörde böler ikiyle çarpar...Ama köpek olunca sesini çıkaramadı.

Ben köpeklerden korkmam... Yani, böyle bir fobim yok... Ama köpeklerden korkan insanlar için gerçekten de şu İzmir sokakları yaşanmaz hale geldi.

Üstelik, öyle köpek hayranları var ki, hoşt dedirtmiyorlar... Çoktan insan haklarının üzerine çıktı hayvan hakları... Peki, bu normal mi?

Belediyeler işe mahallelere havale etti... Köpeklerin kulağına bir küpe takıp mahalleye salıyorlar... Çünkü koruma merkezlerinde hayvanlara iyi bakılmıyor diye, tepki topluyor.. Zaten başka bir şey yapma şansları yok... Onlar da saldılar başımıza...

Bu denli köpek severliğin de sağlıklı olmadığını düşünüyorum. İnsanlara acımayanlar, iki Suriyeliyi sokakta görünce yüzünü ekşitenler bütün gün köpek peşinde koşuyor... Özellikle de kadınlar!

İroni falan yapmıyorum, bunlar gördüğüm, gözlemlediğim gerçekler...

Sokaktaki köpeklerin tavırları bile değişti son zamanlarda... Yani açıkça şımardılar, diyeceğim... Çünkü, Hindistan'ın inekleri gibi, İzmir'in köpekleri de imtiyaz sahibi oldu.

Bakınız, yakında bu köpekler yüzünden yaralanmalar, hatta kuduz salgınları falan olursa şaşırmayın... İzmir için tehlike çanları çalıyor.

Ben İzmir için diyorum da, İzmirde yaşadığım için... Belki öteki şehirlerde de durum aynıdır, bilemiyorum...

Giderek "Başkaları Cehennemdir" pisikolojisine itilen insanlar, sonunda Cenneti köpeklere sığınmakta mı buluyor acaba??... Üzerinde durulması gerek bir sosyal sorun bu!!

İzmirin sokaklarında köpekler için alan genişlerken, köpeklerden korkan insanlar için alan daralıyor... Buna bir çare de gözükmüyor!

Şu yazdığımı bizim mahallenin "anneleri" okusa, yarın sokağa çıkamaz olurum, kesin!... Allah'tan mahallede fazla okurum yok!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..