Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '16

 
Kategori
TV Programları
 

Hindistan Mumbai Film Festivali'ne Türk dizi oyuncuları çıkartma yaptı!

Hindistan Mumbai Film Festivali'ne Türk dizi oyuncuları çıkartma yaptı!
 

Bu yıl 18.si düzenlenen ve Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı Hindistan’ın en önemli film festivallerinden Mumbai Film Festivali’ne dizi oyuncularımız çıkartma yapmış.

Hindistan televizyonlarında son günlerde; Adını Feriha Koydum, Küçük Ağa ve Fatmagül’ün Suçu Ne? gibi Türk dizileri oynuyor. Dolayısıyla Türk oyuncularının büyük bir hayran kitlesine var. Söz konusu dizilerde oynayan Hazal Kaya, Sarp Levendoğlu ve Kaan Taşaner'in gelişi ve "Turkish Focus" kapsamında gösterilecek olan Türk filmleri ülkede büyük bir heyecan yarattı. Cuma günü sinemaseverle buluşan ilk Türk filmi "Annemin Yarası" ise sinemaseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

27 Ekim'e kadar devam edecek Mumbai Film Festivali’nde “Turkish Focus” başlığı altında Albüm, Annemin Yarası, Gelin, Kar Korsanları, Kış Uykusu, Kor, Mavi Bisiklet, Toz, Unutursam Fısılda ve 8 Saniye filmleri gösterime girecek.

Cuma günü festivalde gösterilen ilk Türk filmi olan, baş rollerini Belçim Bilgin, Ozan Güven, Bora Aktaş ve Meryem Uzerli'nin oynadığı "Annemin Yarası"na yoğun ilgi gösteren sinemaseverler film sonrası olumlu tepkiler verildi.

261020160940378881281_2

Türk dizi oyuncuları ile Mumbai Başkonsolusu Sabri Ergen bir toplantı düzenlemiş. Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen de toplantıya katılan delegasyona işaret ederek, "Bizim dizilerimizi, sinemamızı, yeteneklerimizi göstermek istiyoruz. Daha başka ne diyebilirim ki." değerlendirmesini yaptı.

ekran-alintisi-hazal-kaya

Hindistan'da gösterilmeye başlanan "Adını Feriha Koydum" dizisi oyuncuları Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy çok seviliyor. Başrol oyuncularından Hazal Kaya yaptığı ingilizce ve türkçe konuşmasında; festivale katıldığı için çok heyecanlı olduğunu, burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Hazal Kaya, Feriha aslında 2011 yılında başladı, aradan 5 yıl geçti. Hindistan'da böyle bir etki yaratması bizim için çok önemli, çok heyecan verici. Aslında dünyanın pek çok yerinde yayınlanıyor Türk dizileri. Ama Hindistan'daki karşılığını görmek çok iyi. Hint filmleriyle büyümüş bir anneye sahibim ben. Dolayısı ile benim için çok daha önemli, annemi gururlandırmak benim için mutluluk verici." değerlendirmesinde bulundu ve herkese teşekkür etti.

1315504_77ca2e33007039d2fe351a23985892b2_640x640

"Küçük Ağa" dizisinin oyuncusu Sarp Leventoğlu da sanatın evrensel olduğunun altını çizerek, "Her insana aynı şekilde ulaşabilen sanat vesilesiyle bir arada olmamız beni çok mutlu ediyor. Düşünce farklılıkları olmadan bir arada aynı şeyleri söylemek mutluluk verici." dedi.

"Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinde rol alan Kaan Taşaner ise sanatın insan yaşamındaki önemine vurgu yaparak, "Sanat hepimizi burada bir araya getiren şey. Konuştuğumuz dilden daha önemli bu. Ben sabah geldim, hepinizin gözlerinin üzerimde olması çok heyecan verici. Beni burada görmek isteyen herkese ve sizlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda, Türk oyuncular Hint medyasına özel röportajlar verdi.

 

Hazal Kaya, Çağan Irmak, Ömer Faruk Sorak, İpek Sorak ve Sarp Leventoğlu aynı masada kokteylde:

cvtrfw-wiaa3oux

Ekip Hint usulü selamlamada:

cvm9sa7weaajyli

Ekipten başka bir görüntü:

cvm9pk_w8aavbfc

Ekibimiz bir arada:

cvm9q5gxyaeiwei

Festival bugün, 27 Ekim'de sona erecek.

Türk ekibinde yer alan oyuncu Hazal Kaya, Sarp Levendoğlu ve Kaan Taşaner, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Tesiyap başkanı yapımcı Birol Güven, Türkiye Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar ve Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen, yönetmen ve yapımcı Çağan Irmak ve Murat Şeker ve de ekibe katılan gazeteci Ayşe Arman'a; böylesine kültür toplantılarında yer almaları, Ülkemiz dizi ve sinema sektörü için son derece önemlidir.

Tüm ekibe çok teşekkürler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..