Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Hip Dips nedir?

Kalça bölgesi, çoğu kişiye göre ideal kadın vücut ölçüleri için önemli bir bölgedir. İnce bir beli yuvarlak bir kalça tamamlar. Ancak anatomik nedenlerle bazı kadınların kalça yanlarında boşluklar görülür. Hip Dips adı verilen bu boşluklar yüzünden kalçanın büyüklüğü, şekli ve diğer vücut bölgeleri ile orantısı hakkında şikayetler oluşur. Estetik cerrahi Hip Dips’e bir takım çözümler sunar. Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, Hip Dips ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
 
Bazı insanlarda doğuştan gelen vücut yapısına bağlı olarak kalça etrafında çöküntü ve bununla gelişen keman şeklini andıran bir vücut şekli görülür. Böylece kalça estetiğine zarar veren bir durum oluşur. Hip Dips adı verilen bu durum her ne kadar doğuştan gelse de çoğu zaman estetik açıdan şikayetlere sebep olur. Özellikle bikini, mayo ve hatta günlük kıyafetler giyilirken bile çok rahatsız edici olabilir. 
 
Hip Dips Neden olur?
 
Kalça eklemindeki iliak adlı büyük kemiğin hemen altındaki bölgede derinin kemiğe daha fazla yapışmasıyla çukurluk oluşur. Bu çukurluk Hip Dips adını verdiğimiz durumdur. Hastalık değil, yapısal bir sorundur. Kalça ekleminin doğuştan gelen yapısına bağlı olarak gelişir.
 
Hip Dips Nasıl tedavi edilir?
 
Kalça bölgesindeki çukurluğun giderilmesinde birçok yöntem kullanılır. Bunlardan ilk akla gelen ilgili bölgedeki kasların egzersizlerle büyütülerek doldurulması ve çevredeki yağların azaltılması yoluyla oluşan çukurluğun kamufle edilmeye çalışılmasıdır. Elde edilen sonuçlar her ne kadar yararlı olsa da kalıcı değildir. Bu noktada devreye giren estetik cerrahi ile de kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Oluşan çukurluk, vücut şekillendirme işlemleri için sıkça kullanılan yağ enjeksiyonu yöntemi ile çözülür. 
 
Hip Dips Ameliyatı ve Kullanılan Teknikler
 
Yağ enjeksiyonunu vücutta depo edilen yağ hücrelerini kullanarak yapıyoruz. Kalça bölgesindeki çukurluğu yağ enjeksiyonu ile doldururken de genellikle bölgenin altındaki ve üstündeki yağları kullanıyoruz. Bu bölgelerde yeterli miktarda yağ bulunmazsa bel, basen ve karın gibi bölgelerdeki yağları da tercih edebiliyoruz. Sonuç olarak daha yuvarlak, çukur görünümden arınmış ve düzgün bir geçişe sahip olan kalça bölgesi elde ediyoruz. Hip Dips’in tedavisi için yaptığımız yaklaşık 2 saat süren yağ enjeksiyonu işlemini genellikle genel anestezi ile gerçekleştiriyoruz. 
 
İyileşme Süreci Nasıl Olur?
 
Hastalarımız sabah geçirdikleri işlemin ardından aynı günün akşamı evlerine dönebilir. Bazı durumlarda 1 gece hastanede kalınması gerekebilir. İlk süreçte 4 ila 5 gün istirahat edilmesi şarttır. İlk 1 ay boyunca ameliyat bölgesini kavrayacak, enjekte edilen yağ hücrelerinin düzgün bir şekilde yerleşmesini sağlayacak bir korse giyilmesi ve spordan uzak durulması gerekir. İleri derece Hip Dips vakalarında oluşan aşırı derin çukurlardan dolayı bir miktar daha yağ enjeksiyonu yapılması gerekebilir. 
 
Hip Dips estetik açıdan çok fazla şikayetlere sebep olabilmektedir. Bu şikayetlerin çözümü estetik cerrahi ile mümkün olabilir. Siz de Hip Dips kaynaklı sorunlar yaşıyor ve çözüm arıyorsanız bir estetik cerrah ile görüşebilirsiniz. 
 
Op. Dr. Defne Erkara
 
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
 
www.defneerkara.com
 
?www.facebook.com/Dr.DefneErkara
 
??www.instagram.com/opdrdefneerkara/
 
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..