Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '14

 
Kategori
Haber
 

Hıristiyan Kutlamasıdır "Yılbaşı - NOEL'i Kutlamayın" Dedi, Sonunda Çark Etti.

Hıristiyan Kutlamasıdır "Yılbaşı - NOEL'i Kutlamayın" Dedi, Sonunda Çark Etti.
 

Quo Vadis Müdür?


 

 

 


 

          “İktidarın dümen suyunda, bizim de katkımız olsun” kabilinden SMS’den  makaracı bakan gibi “Yılbaşı” açıklaması sallayarak " Hıristiyan kutlamasıdır. Yılbaşı - Noel'i kutlamayın" dedi, sonra da baskıyı görünce:   “ Ben böyle emretmedim, sadece temenni ettim” diyerek kendisini savunma mecburiyeti hisseden Bartın M. Eğitim Müdürü Demir, çarliston biberi gibi kıvırttı. Milli Eğitim camiası ve Bartınlılar önünde  iki ileri bir geri  adımlaması, mehteran nağmeleri ile yürüyüşünü andırdı.

         Okulun öğretmenleri bu SMS Mesajını telefonda gördükleri an, her halde irkilmişlerdir.

          MÜDÜR NELER YUMURTLAMIŞTI ?Yaklaşan Yılbaşı nedeniyle yüzde 99’u Müslüman olan bu güzel Anadolu’muzun anasınıfı, anaokulu ve tüm okullarımızda çocuklarımıza Anadolu insanının gelenek ve görenekleri ile bağdaşmayan, Hıristiyanlık Propagandası olan Noel-Yılbaşı kutlamalarının çocuklarımızın bilinçaltını işgal etmesine fırsat vermeyerek, Milli bir hassasiyet sergileyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim” diyerek, üstü kapalı bir uyarıda bulunmuştu. Mesajın basına yansıması üzerine de pek çok kesimden tepkiler ardı ardına gelmişti.

          Bartın Milletvekili Yalçınkaya da, Bakan Nabi Avcıdan yanıtlamasını  istediği önergede bu müdür hakkında soruşturma açacak mısınız diye sorup şunların cevabını bakandan istedi:  “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik dini ve siyasi yönlendirmeler yapılması asla kabul edilemeyecek bir durumdur. Bakanlığınız tarafından milli eğitim müdürlüklerine, okullarda yılbaşı konusunun işlenmemesi veya yeni yıl ile ilgili bir etkinliğin yapılmaması hakkında bir genelge gönderilmiş midir? Eğer Bakanlığınız tarafından böyle bir genelge yoksa kendi kafasına göre hareket ederek okul yöneticilerini uyaran bu bürokrat ile ilgili soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?” demişti.

                           BARTIN MİLLETVEKİLİ RIZA YALÇINKAYA, KONUYU MECLİSE TAŞIDI

 

          İLAHİ  YALÇINKAYA: Dediğin şeylere bak. Tilkiye  “ Tavuk kebabı yer misin?” diye soruyorsun sanki. Unuttun mu, onlar, beşikteki bebeler  “nasıl kapanırlar” diye formül arıyorlar, formül. Müdürleri Bartın’da, o makaracı gibi sallamış bir SMS.  Allah aşkına,  hiç işin yok mu senin !

          ŞİMDİ NE OLACAK ?Olacağı şu: “ İyilik sağlık”, diyecekler, iktidarın dümen suyuna, biz de fikir kırıntıları doğradık,   Bu yağlı börek de bizim de tuzumuz olsun” diye mi düşündü dersiniz? Modaya uyarak bizim de esamimiz okunsun. Bakarsın bir ucundan sebepleniriz diye de düşünmüş olabilir mi?

          HAPPY BİRTHDAY TO YOU:  Bir de şunu i merak ediyoruz. Aynı müdür, davet edildiği veya kendi evlerindeki yaş günü merasimlerinde şahit oluyor mu. Orada hep bir ağızdan söylenen “ Happy Birthday To You” şarkısına Niye sorduk? Şartkının kökeni yabancı. Onun için.

          Biz aynı müdürün masraf oluyor diye 14 yıldan beri devam ede gelen Bartın Kitap Fuarına da çomak soktuğudur. Öğrenciler işten güçten alıkonuyor diyerek öğrencilerin fuara gitmesini yasaklayan, işte bu zihniyeti, yavaş yavaş çözüyoruz galiba. İlim irfan yuvası bilenen bir Milli Eğitim camiasında, oynanan dram: “ Fantoma, Fantoma’ya karşı” ! 14 yıldır Türkiye’nin en uzun nefesli bir kültür olayını görmemek, pas geçmek, kültür adına  vicdan sızısıdır diyebiliyoruz.

         Son olarak  Valilik ne der? Ne desin? Bakanlık n'apacak, onu bekleyecektir. Yahut, müdürüm sürç-ü lisan eyledi diyecektir. yahut da "hay Allah bu ne iş"  diyecektir. Bilemeyiz tabi.

         Müdürümüz bu sızıyı duyabiliyor mu acaba? Hiç tanımadığımız, görmediğimiz bu müdürün yeni çehresini de öğrendikten sonra biz  “Hayır” diyoruz. Ve bu şehrin  “ilk ve tek fahri hemşerisi” olarak, konuyu böylece ortaya koymanın da bir vazife olduğunu düşünüyoruz.

         Ört ki ölem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..