Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '10

 
Kategori
İnançlar
 

Hıristiyanlar ve Müslümanlar için ortak bir müjde

Hıristiyanlar ve Müslümanlar için ortak bir müjde
 

http://www.hazretiisagelecek.com/


Bizler, Hz. İsa'yı çok seven, onun tüm mucizelerine ve yüksek ahlakına inanan ve onun yakında dünyaya dönerek insanlığı kurtaracağını bilen, bu büyük müjdeyi şevkle bekleyen Müslümanlarız.

Çünkü İslam, bizlere bu müjdeyi vermektedir. Kuran'da dikkat çekici bir biçimde Hz. İsa'nın ölmediği bildirilmekte ve yeniden dünyaya döneceğine işaret edilmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed ise Hz. İsa'nın dünyanın son dönemlerinde mucizevi bir biçimde yeryüzüne döneceğini, Hıristiyanları ve Müslümanları ortak bir din ve ahlakta birleştirerek yeryüzüne barış, adalet ve mutluluk getireceğini çok detaylı olarak haber vermiştir. Bu Allah'ın büyük mucizesi ve vaadidir; gerçekleşeceğine kuşku yoktur.

Dahası, peygamberimiz Hz. Muhammed ve onun sözlerini yorumlayan İslam büyükleri, Hz. İsa'nın çıkışı öncesindeki alametlerin neler olduğunu anlatmış ve bu çıkış için belirli bir zaman dilimine de işaret etmişlerdir.

Ve bu alametlerin tamamına yakını gerçekleşmiştir. İşaret edilen zaman dilimi ise, içinde bulunduğumuz 21. yüzyılın ilk yarısıdır. (İslam takvimine göre 14. yüzyılın ortaları.)

Hz. İsa'nın yeryüzüne yeniden gelecek olması, biz Müslümanlar için çok önemlidir. O Allah'ın bir mucizesiyle babasız olarak doğmuş, İsrailoğulları'nı doğru yola davet etmiş, onlara pek çok mucizeler göstermiş olan bir peygamberdir. Mesih'tir ve Kuran'a göre "Allah'ın Kelimesi"dir. (Kuran, 4:171) Onun yeniden yeryüzüne gelmesi ile birlikte ise, gerçekte aynı şekilde Allah'a inanan, aynı ahlaki değerleri paylaşan ve Kuran'a göre birbirlerine insanlar içinde "sevgice en yakın olan" (Kuran, 5:82) Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki anlaşmazlıklar giderilecek ve dünyanın bu en büyük iki dini cemaati birleşecektir. Yeryüzündeki üçüncü İlahi dinin mensupları, yani Yahudiler de gerçek Mesihleri olan Hz. İsa'ya iman ederek hidayet bulacaklardır. (Kuran, 4:159) Böylece üç İlahi din birleşecek, yeryüzünde Allah'a iman ve O'nun peygamberi Hz. İsa'ya itaat temelinde tek bir din kalacak, bu din, Allah'ı inkar eden felsefeleri ve putperest inançları fikren yenilgiye uğratacak, böylece dünya savaşlardan, çatışmalardan, ırkçılıktan ve etnik düşmanlıklardan, zulüm ve haksızlıklardan kurtulacak, insanlık barış, mutluluk ve huzur içinde bir "Altınçağ" yaşayacaktır.

Bu, kuşkusuz, dünya tarihin en büyük olayıdır. Üç İlahi dinin birleşeceği bu ortam, tüm Amerika kıtasının, Avrupa'nın, İslam Dünyası'nın, Rusya'nın, İsrail'in ortak bir inançla ittifak kurması anlamına gelir ki, böylesine bir birlik tarihte hiç sağlanmamıştır. Bu birliğin dünyaya getireceği barış, huzur, istikrar, mutluluk hiç bir devirde sağlanmamış, bunun eşi ve benzeri görülmemiştir.

Dahası, Hz. İsa'nın yeryüzüne dönecek olması, dünya tarihinin en büyük mucizesidir de.

Mucizeler peygamberler eliyle yapılır ve gerçekleşen son mucizeler, Hz. İsa'nın bundan 2000 yıl önce Filistin topraklarında gösterdiği; ölülerin diriltilmesi, körlerin ve cüzzamlıların iyileştirilmesi, cansız maddelere can verilmesi gibi (Kuran, 5:110) harikalıklardır. Hz. Muhammed, Allah'ın takdiri gereği, herhangi bir mucize göstermemiş, tek mucize olarak insanlara Kuran-ı Kerim'i getirmiştir.

Hz. İsa'nın 2000 yıl sonra yeniden dünyaya dönmesi, annesiz ve babasız olarak olgun yaşında yaşama yeniden başlaması ise başlı başına çok büyük bir mucize olacaktır. Dahası, Hz. İsa insanlara yeni mucizeler de gösterecektir. Böylece bilimsel ve felsefi düzeyde zaten çökme noktasına gelmiş olan materyalist felsefe, tüm dünya insanlarının gözü önünde, geri dönülemez biçimde yıkılacak, insanlar Allah'ın varlığının ve kudretinin apaçık kanıtlarını göreceklerdir.

İşte, Kuran'ın işareti, peygamberimizin hadisleri ve İslam büyüklerinin yorumları ışığında, bizler bu kutlu dönemin çok yakın olduğuna inanıyoruz. Bir Müslüman olarak, Hz. İsa'nın yakında gelecek olmasından dolayı büyük bir heyecan duyuyor, kendimizi ve dünyayı bu kutlu misafire hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Hıristiyanlara çağrımız ise, onların da bu konuda olabildiğince duyarlı, bilinçli ve şevkli olmalarıdır.

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..