Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
Felsefe
 

Neden Ahirete İnanmalıyız?

Neden Ahirete İnanmalıyız?
 

Bu yazımızda Ahiret inancının insanın dünyadaki yaşantısı için dahi ne kadar önemli ve gerekli olduğunu kısaca anlatmaya çalışacağız.

Bir kere insanın dünyevi hırslarını dizginlemesi için Ahiret inancı çok elzem ve çok önemlidir. Ahirete kuvvetli bir iman ile insan dünyanın faniliğini kavrar ve kabullenir. Allah’tan geldiğini ve Allah’a döneceğini bilen insan ise dünyevi şeylere gereğinden fazla değer vermez. Para, mal, mülk vb dünyevi her şeyin geçici olduğunu bilir ve kırılmaya mahkum şişelere elmas değeri vermez.

Öte yandan bu inancı taşıyan insan kanaat ederek elindekilerle mutlu olur, zira bilir ki burası geçicidir ve esas hak paylaşımı ahirette olacaktır. Bu dünyada da acizliğini fark eden insan elindekileri kendine ihsan ettiği için Rabbi’ne şükreder ve kendine sunulmuş imtihan ortamını ve imtihan süresini en başarılı şekilde geçirmeyi hedefler. Dünyanın gereklerini yerine getirir, tembellik etmez ama hırsa da girmez. Dengeli bir şekilde yaşar.

İşte bunu elde etmek için kişi sık sık ölümü hatırlamalı ve Ahiret inancını kuvvetlendirmeye çalışmalıdır. Risale-i Nur külliyatından Sözler Risalesi’nden 10. Söz bu anlamda müthiş bir kaynaktır. Kişiye ahiretin varlığını gözle görür derecesinde ispat eder ve kör olmayan gözlere dahi gösterir. Akli ve mantıki yaklaşımlar ve ispatlar ile aklını kullanabilen insana ahiretin neden gerekli ve elzem olduğunu gösterir ve Allah’ın ahiret meydanını neden açacağını izah eder. Allah istifade etmeyi nasip etsin.

 
Toplam blog
: 37
: 1204
Kayıt tarihi
: 31.03.17
 
 

Hakikati salt aklına ve ilmine güvenerek aramak, karanlık bir gecede, ıssız bir çölde kafa feneri..