Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hırsın kurbanı olmak!

Hırsın kurbanı olmak!
 

Bir bakmışsınız ki yaşamınızda çok şeyleri kaçırmışsınız. Yıllar ömürden birşeyleri alıp götürmüş. Sevdiklerinizle paylaşamadığınız günler mesela. Sonra mutluluğun gelmediğini gördüğünüzde şaşırıp kalır mısınız?

Mutluluk nedir sizce?

Ben duygusunu ön plana çıkarmak mıdır? Çok çalışırsam yapamayacağım birşey yok duygusu. Bu hafif kalabilir. Benim önümde engeller dayanmaz dediğiniz de. Nereye kadar? Hırsın benlik bilincini beslemesi yani; bir jokerin atı kamçılaması gibi düşünüldüğünde. Yarışı kazanan olmayacaktır. Bu mutluluk yarışı değildir. Mutluluğun kendisi zaten yarış değildir.

O zaman o hırs nice bir duygudur?

Hasetliği, kıskançlığı, sevgisizliği besleyen duygular. Çalışkan, kulvarda en önden ''en"leri koşturan, yalnız kaldığında yanlızlığını unutamayan, unutturamayn duygular..

Hırsı, çalışma kulvarında gayretli olma duyguları ile karıştırmayın lütfen.

Azim ile hırsı birbirinden ayırmaya çalışalım isterseniz. Anneler babalar çocuklarını yetiştirirken; bu duygularla yetişmiş olanlar da o kötü duygunun esiri olmuyorlar mı?

Çok hırslı olan insanların mutlu olduklarına inanasım gelmiyor. Ya sizler?

Kendimiz için istediklerimizi başkaları için istemiyorsak; düşünmeliyiz! Hayatın sürprizleri hırsın karşısına daima güçlü çıkmıştır. Hırsı; kötü duyguları ve hastalıkları çağıran kötü bir büyücüye benzetirim. İyilikleri ve güzellikleri yok eden..

Azimli olmak ve hırslı olmak şeklindeki iki duyguyu birbirinden ayıralım derim. Azimle mutluluk, hırs ile kıskançlık ve nefret duyguları beslenir.

Kendi başarısını, düşünen hep ön planda ben olmalıyım diyen birine ne demeliyim?

Azimli olmayı tercih edenlerdenim. Çalışırım çabalarım. Kendime ve etrafımdaki insanlara zarar vermeden yapmaya çalışırım hayat mücadelemi. Hırsın bana yaklaşmasına izin vermemeye çaba sarf ederim.

Azimli olmak birey olmayı, hırslı olmak kurban seçilmeyi tetikleyebilir.

Azmi hırsa dönüştürmemek bireyin kendi elindedir.

Tercih sizin...

 
Toplam blog
: 21
: 1615
Kayıt tarihi
: 15.08.06
 
 

Yaşamın ne kadar değerli olduğunun bilincinde, hatalarına gülebilen, İnsanlara değer veren, hayvanla..