Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Hırsını kontrol edebilmeli insan...

Hırsını kontrol edebilmeli insan...
 

Dikkat et de, tuttuğun o ip, ayağına dolanmasın!


Yaşama; hırsla, ölümcül bir inatla, bitmeyen tutkuyla, şehvetli arzular ve vazgeçmeyen bir enerjiyle asılmak; o çabanın sahibini kulvar dışına iter kimi zaman... Dikkat etmek lazım...

Hayatındaki her şeyini azmiyle hırsına endeksleyen insan; hızlı bir başarı yolculuğuyla zirvelerine çıksa da toplumunun; o kararlı inancı; aklıyla, zekasıyla, bilgi ve deneyimleriyle besleyip büyütemiyorsa, ruh zenginliğinin ne demek olduğunu anlamayanlardansa mesela; öyle bir an, öyle bir zaman gelir ki, dün onu en tepelere taşıyan özellikleri; günün birinde canına mal olur belki adamın...

Bunun en güzel örneği, hepimizin gözü önünde duruyor. Gece gündüz seksen milyona sesleniyor adam... Sesleniyor seslenmesine de... Nicedir kendi sesinden habersiz! Görünen köy, klavuz istemiyor.

Hırslı olmak, iktidara doymak bilmemek; aşırı hırsın, tatmin edilemeyen iktidar sevdasının  nasıl da onarılamaz, geri dönülemez kişisel ve toplumsal facialara yol açtığını bilmeyenler, farkedemeyenler için; tek yanlı bir başarı garantisidir.

Oysa ki her gerçek başarı; sağlam bir ruhla, diklenmeden dik durabilen bir kişilik omurgası taşır.

İnsan ilişkisi denen iş, sonunda can cana yapılan şeydir. Her zaman " Ben! " diyen; sonunda yok olur gider.

Başarı; onu yürekten isteyene, gerçekten hak edene bir yolunu bulup gelir nasılsa... Mesele, başarıyı bulmak değil... Bulduğun o başarıyı, toplumuna mal edebilmekte... İnsanının örnek alacağı bir prototip, sağlam bir rol - model bırakamayan, kendi döneminde ne denli başarılı olursa olsun; tarih önündeki ömrü, birkaç nesilden öteye geçemez.

Filmin sonu yakındır. 60 yıllık ömrünü yalnızca başarılı olmaya adamış, bugünün en güçlü, en parlak görünen malum toplumsal kahramanının; nasıl da ağır bedeller ödeyeceğini, nasıl da kendini tepe taklak edecek bir sona koşturduğunu; çok uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte göreceğiz.

Kabahat adamın değil... Bir toplum başarıyı, tapınılacak bir meta haline getirmişse, elbette kendi dönemsel kahramanını da yaratacaktır.

Buraya kadar her şey iyi, güzel de... Ne olursa olsun, hırsını kontrol edebilmeli insan...

Tarih, hırsın tek başına hiçbir işe yaramadığını öğreten, binlerce acı örnekle dolu...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.
 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..