Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Hırsızı bol Turkiye

Hirsizlik ve dolandiricilik kelimelerinin anlami yakin gelecekte hukumet karari ile degistirilerek suc kapsamindan cikarilacaktir. Ulke nufusunun yarisidan fazlasinin bu suclari isledigine sahit olunca en iyi cozumun insanlari rahatlatmak icin hirsizlik ve dolandiriciliga, elde olmayan nedenlerle baskasinin sahip oldugu tasinir veya tasinmaza iyi niyetle gecici bir sure icin ortak olma hali diyerek tanimlama getirince bircok sorun kendiliginden cozulmus olur. Kimsede zan altinda kalmaz bu konuda suclandigi icin.

Ulke nufusunun yarisindan fazlasi deyince buyuk bir iddiada bulunmus oluyorum farkindayim. Cok partili demokrasiye gecildigi tarihlerden itibaren yasananlari irdelersek tespiti daha dogru yapmis oluruz.

Ilk once hazine arazilerini ele alalim buyuk sehirlerin nufuslarinin buyuk bir kismi hazine arazisinin uzerine yapilmis evlerde oturmaktadir. Bir evde kac kisi oturursa otursun hirsizliga dolayli sekilde ortaktir yani, bu durumda buyuk bir nufusu icermektedir.

Hazine arazisine ev yaptiktan sonra bununla yetinmeyip elektrigini ve suyunu yine hirsizlik yoluyla saglayan nufus,

Hazineye ait olan ormanlara ait agaclarin kesilerek calinmasi, yada degerinden dusuk gosterilerek satilmasi yasalarda bu kacakciligi yapanin aracina el konulur deniyor ve konuyor ama kacakcilik olayi hic durmuyor.

Gumruklerde yapilan yolsuzluklar bunlar genelde orgutlu calismalardir. Limanlarda bu durum daha kapsamlidir. (kaynak gazete haberleri)

Belediye ve devlet ihalelerinde yapilan hirsizliklar bunlar genelde daha fazla kisiye yayilarak komuoyu olusturmaya calisilirki ileride tepki gostermek icin yeteri kadar nufus hazirda olsun diye.

Devlet memurlarinin yasaya uymadigi halde, adina rusvet denen alinip verilirken kimse tarafindan sahit olunmayan bir vasita ile yasaya uydurdugu mevzular vardir. Bu konuyu zamanin Basbakani Turgut Ozal benim memurum isini bilir diyerek gundeme getirerek komuoyunun hizmetine sunmustur. Durust memurlari bu konudan tenzih ederim.

Sosyal sigartolara kayitli olupta ihtiyaci olmadigi halde duzenli olarak ilac alan insanlar.

Yasamini yitirdigi halde ilgili yere bildirmeyip maas almaya devam eden meftanin yakinlari

Otobuste, trende, dolmusta ucret odemeden seyahat eden vatandaslar

Secim zamani gida yada baska bir bedel karisiliginda oyunu satan sahislar

Secim zamani farkli vasitalarla oy satin almaya calisan oy avcilari

Muslumanlarin duygularini somuren din tucarlari ve din soytarilari

Muslumanligi kullanarak para toplayan uyaniklar bunlar toplanan paralari genis kitle ile paylasarak zorda kalma durumunda destek olmalari amaciyla boyle yola basvururlar (kaynak yimpas)

Yaziyi uzatarak okuyanlari sikmak istemiyorum. Turkiye Cumhuriyeti kuruldugundan beri soz konusu maddeleri goz onune alirsaniz ortaya cikacak sayiyi elde edebilirsiniz.

Bu konu ile ilgili olarak referanduma gidilse buyuk bir cogunluk hirsizlik ve dolandiriciligi suc kapsamindan cikarma lehine oy kullanacaktir. Bu durum onlari zan altinda olma durumundan kurtaracaktir.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...