Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hislerinizin gözü yanılmaz

Hislerinizin gözü yanılmaz
 

Bir insana dostluğun tarif nedir deseniz,

Benim zor günlerimde, acı çektiğimde, ağladığımda hep yanımda olandır diyecektir.

Oysa toplum olarak çok meraklı bir yapıya sahibiz, ağlayan yada üzgün birisini gördüğümüzde hemen yanına gidip anlamaya çılışırız, acaba niye ağlıyor? Onu bu kadar üzen nedir? Sevgilisinden mi ayrıldı, eşi onu aldatıyor mu? Gibi bir sürü sorular gelir aklımıza. Arkadaşımız için de bu böyledir, hemen yanına gidip, sorununu anlatmasını bekleriz, merakımızı gidermeye çalışırız, ona binbir nasihatlar verir, göz yaşlarını sileriz ve her zaman onun yanında olacağımızı söyleriz. Hep böyle durumlarda gerçekten de yanında oluruz. Bu en kolay ve en ucuz dostluk gösterisidir, o anda sende kendini çok iyi hissedersin çünki karşındakinin sana muhtaç olduğunu, işe yaradığını düşünürsün, ve egonu yükseltmen için sana bir fırsat doğmuştur. Arkadaşın onu dinlediğin için sana minnettardır, sana övgüler yağdırır, iyiki yanımdasın, beni dinleyen senin gibi bir dostum var, sen olmasar ben ne yapardım der. Arkadaşının egosu artık zirvededir, onu mutsuzluğunla mutlu etmişsindir. Artık arkadaşın mutsuz olduğunda hep seni arayacak, ve her defasında aynı şeyleri yaşayacaksınız.

Hep kolay olanı seçeriz kendimize, elbette mutsuz anlar, zorluklar dostlarınla paylaşılmalı, ama sadece egomozu zinde tutmak için mutsuz anları değil.

Asıl gerçek dostlar senin mutluluğunu, başarını, zaferlerini hiç kıskanmadan, sevincini seninle yürekten paylaşan, başarından dolayı seninle gurur duyan, seni tebrik ederken sahte bir gülümseme ile, sesinin tonunu değiştirimeden, yalansız, gözlerinin derinliklerine bakarak içindeki mutluluğu sana anında aktarabilendir. Bu enerjiyi zaten gözgöze geldiğin anda hissedebilirsin cidden "gözler kalbin aynasıdır" sana söylenenden çok gözlerindenki yürekten gelen o samimi ışıltıyı, sıcaklığı anlayabilirsin, yine gözlerinden sahteliğini, yapmacıklığını da görebilirsin. Yürekler derinden hissederler, yanılmazlar, gerçekten dost olanı ayırt edebilirler. Hislerinizin, yüreğinizin gözlerine güvenin.

Kendinizi ve arkadaşınızı kandırmayın, daha da önemlisi kendinize bu kötülüğü yapmayın, herşeyden önce kendinizi sevin, kendinizi sevmeyi öğrenene kadar ne dost olabilirsiniz, nede gerçek dostunuz olur. hayatınızın bir gün son bulacağını unutmayın, kendinizi kendiniz öldürmeyin.

 
Toplam blog
: 8
: 952
Kayıt tarihi
: 14.09.06
 
 

Doğayla başbaşa olduğum müddetçe kendimi bulanlardanım, balık avlamak en büyük hobimdir. Aynı zamand..