Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Hisseli harikalar tiyatrosu…

Hisseli harikalar tiyatrosu…
 

Başlığa bakıpta lütfen kimse tiyatroyu küçümsediğimi sanmasın. Çok iyi bilirim ki, tiyatro insanın aynasıdır. O yüzden kerameti kendinden menkul olanlar tiyatroyu pek sevmez. Aynaları pek sevmedikleri gibi. Oysa ülkemizdeki gidişata şöyle önyargıdan uzak bir baktığımızda neler görüyoruz neler. Tıpkı mükemmel bir tiyatro oyunu seyrediyor gibiyiz. Tek fark, seyirci yok. Seyirci koltuklarında oturanlarda bedava yardımcı oyuncular.

Sahne 1: Başrol oyuncusu ve ekibi. Kürt açılımı diye sahneye çıkıyor. Lafı döndürüp dolaştırıyor. Ne olduğunu açıklamıyor. Sıkıştığını anlayınca demokratik açılım deyip zaman kazanmaya uğraşıyor. Ardından Allahın hakkı üç deyip milli birlik diyor. Figüranlar sıkılıyor. Tam o an ortaya PKK teröristlerinin af edilmesi çıkıyor. Herkes rahatlıyor. En azından bu açılım meselesinin esası ortaya çıkıyor. Terörüstlerin karşılanması, bağırlara basılması arabesk bir müzik eşliğinde sunuluyor. Ne o? Salondan fena halde homurtular yükseliyor. Millet bu oyunu beyenmedi. Nerdeyse sahneye çürük domatesler yağacak. Aman bir çare.

Sahne 2: Bomba patlıyor. Gülen ve AKPyi bitirme belgesinde yeni bulgular. Evet.. Flaş…flaşşş… flaşşşş…

Baş rol oyuncusu ve ekibi memnun. Dikkatler başka yöne çekiliyor. Yok. Pek tutmadı. Bu oyun çok demode olduğundan dikkatler pek başka tarafa çekilemedi. Hayret, oysa bu açılım oyunu ile ülkedeki işsizlik, yoksulluk bir ölçüde de olsa unutturulmuştu. Hatta denizfeneri bile unutulmuştu. Yeni bir atak tartışılacak yeni bir konu lazım.

Sahne 3: Baş gol oyuncusu Guardıan'a demeç veriyor: "Ahmedinecad hiç şüphe yok ki bizim dostumuz. Şu ana dek dost olarak çok iyi ilişkiler yürüttük ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. İran'ın nükleer silah sahibi olmak istediğine yönelik batılı ülkelerin iddiaları dedikodudan ibaret. İran'ın nükleer tesislerine saldırmak çılgınlık olur

İran'a baskı yapan, onu nükleer silah peşinde koşmakla suçlayan ülkelerin tümünün nükleer silahı var. Bu hiç adil bir şey değil.

İran'ın bu suçlamalara karşı nükleer programının barışçıl olduğu yönündeki protestolarını kabul ediyoruz. Ben aslında İsrail'den İran'ı yok etmeye yönelik tehditleri daha umursuyorum.

İran'ı yok etmek ya da tamamen haritadan silmek yönündeki fikirler doğru değil. Hem küresel barış istiyorum diyeceksiniz hem de 10 bin yıllık tarihi olan bir ülkeye karşı böyle davranacaksınız. Bu doğru değil"

Tabii İsrailli oyuncudan cevap hemen yetişiyor. “İsrail Dışişleri bakanı lieberman'ın basın sözcüsünden Erdoğan'ın sözlerine jet yanıt geliyor: Her tür saçmalığı dikkate alacak değiliz!”

**************

Bu oyun daha ne kadar sürecek bilinmez. Ancak bir sonraki aşamada AKP den seçim barajı %5e çekilsin diye bir öneri gelirse kimse şaşırmasın. “Ne alaka bu da nereden çıktı” demeyin. İşsizliğin, ekonomideki kötü gidişin ne kadar oy kaybettirdiğini onlar bizden daha iyi biliyor. Kürt açılımı deyip DTPyi silme ve yerini alma projesi de tutmuşa benzemiyor. O zaman önümüzdeki yıl içinde beklenen bir erken seçimde belki yine diğer partilerin bölünmüşlüğünden istifade edilip birinci parti çıkmak mümkün olabilir ama, büyük ihtimalle bu tek başına iktidar olmaya yetmiyecektir. Görünüşe bakılırsa onlarla koalisyon yapabilecek tek parti DTP. Diğer muhalefet partilerine her fırsatta yüklenen sayın başbakanın DTPye toz kondurmaması manidar değil mi?

Pazartesi,

26/10/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..