Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '15

 
Kategori
Siyaset
 

Hitler, Saddam gibi diktatörler de demokrasiyle geldi; demek ki demokrasi iyi bir düzen değil

Hitler, Saddam gibi diktatörler de demokrasiyle geldi; demek ki demokrasi iyi bir düzen değil
 

Bu resim demokrasiyle yönetilen bir ülkede çekildi


Böyle olmasaydı da demokrasi konusunda olumlu düşünmezdim. Bazıları benim demokrasiyi savunduğumu söylüyorlar. Ben demokrasiyi savunmuyorum, insanlığın alıştığı “demokrasi” kelimesini marka olarak alıp bulabileceğimiz en iyi düzene demokrasi diyelim diyorum.

Hak ve özgürlükleri yapısında barındırıyor olsa da demokrasi (bugünkü bilinen haliyle) asla insanlığın düzeni olamaz. Sittirsin gitsin, Hitler’i seçmemizi sağlayacak, Hitler dünyayı kana bulayacak. İnsanların cehaleti ve kötü niyetine bu kadar uygun bir düzen olamaz. Demokrasi dedikleri bugünkü saçmalık yüzünden çıngıraklı yılan bile başbakan olabilir. Sanırım bu sistem ilk ortaya atıldığında insanların dürüst olacakları var sayılmış. İnsanlar dürüst olsaydı diktatörlük bile işe yarardı.

İnsanların iyi niyetiyle bugüne kadar bir şeyler yapılmış bir yerlere gelinmiş olabilir. Demokrasi sayesinde değil yani. Fakat demokrasiyi insanlar güneş gibi görmüşler. Hala onunla kurtulacaklarına inanıyorlar. Biz bu içeriği (demokrasinin şu andaki-haklar ve özgürlükler dışında-içeriğini) çöpe atalım. En iyi düzeni aramaya devam edelim. Bulduğumuzda da adına yine demokrasi diyelim. İnsanların hayalleri yıkılmasın.

Demokrasi hırsızların düzeni. Vermedikten sonra haklının hakkı olsa nolur. Bir düzen insanların inisiyatifinde olamaz. Hadi oldu diyelim(zira bizi inekler yönetecek değil) Kerim Korkut’un yeryüzüne güneş gibi doğan “demokrasi” eşiğini koy demokrasiye demokrasin başımın tacı olsun. Bul %76’yı istediğini yap. Yap da göreyim lan yap da göreyim! İnsanların %76’sı akılsızsa/kötüyse hiçbir düzen kar etmez. Bul %76’yı bire aldığını 5’e sat da göreyim! Bul %76’yı 37 kişiyi cayır cayır yakan Madımak katilleri kurtulsun da göreyim! Bize neyin lazım olduğu çok açık.

Kürtlerin %76’sı PKK’ya destek verir mi? Hayır. PKK yok. Dindarların %76’sı IŞİD’a destek verir mi? Hayır. IŞİD yok. Ülkenin %76’sı dinciliğe, milliyetçiliğe, laikliğe destek verir mi? Hayır. Dincilik, milliyetçilik, laiklik yok. %76 hırsızlığa destek verir mi? Hayır. Hırsızlık yok. Demokrasi budur. Adam %34 ile geliyor. Vekiller üzerinde baskı. Asker polis elinde. %66’ya “benim dediğim olacak” diyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..