Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '15

 
Kategori
Blog
 

Hıyar kardeşliği...

Hıyar kardeşliği...
 

internetten alınmıştır


MB'nin Newyorklu'su, Newyork Times'ın Türkiye'ye yapmaya çalıştığını MB'ye yaptı: "Hepimiz hıyarız" diyerek yeni bir kargaşa mevzu attı ortaya...

Amerika mahreçli bu "Hepimiz hıyarız" sloganına sahip çıkanlar oldu... Newyorklu'nun yazısına gelen yorumlara bakınca bir "hıyar kardeşliği"nin oluşmaya başladığını gördük.

Ama, Blog kategerosinin efendisi Culduz, bu hıyar kardeşliği söylemine karşı çıktı: Hepimiz hıyar değiliz, dedi... Bir kısım üye de Culduz'un bu çıkışına destek olunca, bir de "anti-hıyar kardeşliği" oluşmaya başladı.

Amerika böyledir işte... Önce der ki hepiniz hıyar... Sonra tüm hıyarları soyar... Sonra ince ince kıyar... Sonra yoğurtlar, sarımsaklar... Oldu mu sana cacık!!

Hıyar işi büyüyecek gibi... Culduz'un "mürit"lerinden olduğunu söyleyen başka bir blogger, anti-hiyar kardeşliği mücibince pirini destekler yazılar yazdı. Amerikan hıyarını tanıttı bu yazılarında.

Hatta ben de Solohan'ın bu yazısına "Amerikan hıyarı, 'hıyar-ı azam'dır, farkı budur" mealinde bir yorum yazdım ama yorumu mobil cihazdan yazdığımdan olacak arkadaşa ulaşmadı.

Aynı arkadaş son yazısında, anti-hıyar kardeşliğini organize etmek ve yeni fikirler alıp himmetine sığınmak için Almanya'ya,  piri Culduzu görmeye gittiğini yazıyordu.

İşin tehlikeli yanı şu ki, Amerika'nın desteğindeki "hıyar kardeşliği" oluşumu ile, Almanya mahreçli "anti-hıyar kardeşliği" oluşumu arasındaki gerilim, giderek uluslararası bir çatışmaya dönüşebilir.

Uluslararası çatışmaya dönüşsün pek umurumuzda değil de, her uluslararası çatışmadan biz yara almış olarak çıkarız, korkum ondandır.

Yani, filler tepişir kuzular ezilir, misali...

Neyse ki, ülkemizin "hiyarsal geleceği" adına iyi haberler de var... Tarım bakanlığımız, dışardan gelen ve çoğu hibrit olan tohumlar yerine bizim yerli ve milli tohumlarımızı yaygınlaştırıyor.

Yani, artık  kendi hıyarımızı kendimiz üreteceğiz... Üstelik bu hıyar, her yönüyle milli olacak... O zaman en doğal haliyle kendi "hıyar kardeşliği"miz oluşacak.

Böylece, ülkemiz ve milletimiz "dış mihraklar" ın içimize soktuğu "hıyar fitnesi"nden kurtulmuş olacak.

Güzel günler göreceğiz "kardeş"lerim... Güzel günler göreceğiz!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..