Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Dünya
 

Hizbullahın tehtidi

Hizbullahın tehtidi
 

Tehdit eden örgütü temsilen


Haberin başlığı "Daha fazla Türkü kaçırmak". Başlık insanı geriyor ve Türk’ü alt etmek için psikolojik bir savaşın unsuru olarak kullanılıyormuş hissi veriyor adeta. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve yakın çevresine karşı çoğunluğunu Sünni muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), geçtiğimiz hafta Şii Hizbullah örgütünün rejime destek için gönderdiğini iddia ettiği Hasan el Mekdad’ı kaçırdı. Bunun üzerine, Ailenin destekçileri Beyrut’ta Suriyelilere ait dükkânlara saldırdı, havaalanına giden yolu yaktıkları lastiklerle kapadılar. Çarşamba akşam saatlerinde ise aşiret 20 Suriyeli ve 1 Türk’ü kaçırdığını açıkladı. 

Aşiretten yapılan açıklamalarda Beyrut’taki Körfez ülkelerinin vatandaşlarını kaçırmaya devam edileceği söylendi. Bunun üzerine Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar vatandaşlarına Lübnan’ı derhal terk etmeleri çağrısında bulundu. Fakat dün öğle saatlerinde tehditler Türkiye üzerinde yoğunlaştı. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan aşiretin sözcüsü Mahir el Mekdad, “Hedefimizde sadece ÖSO ve Türkler var. Türk esirlerin sayısı artacak. Eğer Özgür Suriye Ordusu’nun rehin tuttuğu adamlarına zarar gelmesi durumunda rehineleri öldürmeye Türk’ten başlayacaklarını ve daha fazla Türk’ü kaçıracaklarını açıkladı. İlk öldürecekleri rehinin Türk olacağını özellikle belirtti.”

Suudiler, Katarlılar ve diğer Körfez ülkelerinin vatandaşları Mekdad aşiretinin hedefinde değil” dedi. Mahir, neden Türklerin hedeflerinde olduğunu ise şu sözlerle açıkladı: “Bizim derdimiz kardeşimizi kaçıran Suriyeliler ve bölgedeki Suriyeli muhalifler. Ve neden Türkiye? Çünkü Türkiye ÖSO için bir harekat alanı.” 

Klasik Söylemleri eklersek, Türk Dışişleri: Girişimler sürdürülüyor. Aydın Tufan Tekin’in serbest bırakılması için gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, “Bakanlığımız vatandaşımızın ailesi ile temas halindedir. Bakanlığımız ve Beyrut Büyükelçiliği’mizin kaçırılan vatandaşımızın sağ ve salim serbest bırakılmasının sağlanmasına yönelik yoğun girişimleri sürmektedir”   ifadesi kullanıldı.

Gazetedeki bu haberle ilgili yorumları sizinle paylaşmak istedim;

1-Bu hükümet Türk pasaportu taşıyanları hedef haline getirdi. Hem de Müslümanların hedefi... Sonunda bunu başardılar.

2-İsrail 1 askeri için 1027 Filistinli serbest bıraktı bakalım biz ne yapacağız.

3-İktidarın  iflas eden dış politikası!

4- One minute...one minute...o kadar

5-Dış politikamız artık vatandaşlarımıza zarar veriyor. Çok başarısız bir dış politikamız var. Herkesle kavgalı, herkesle sorunlu. Dışarıda itibarımız sıfır.

6- Lübnanlı bu ne cesaret

7-Lübnan aşiretleri bile bizimle uğraşıyor

8-Dış politika sıfır. Koca bir sıfır

9-Özgür Suriye Ordusunu Türk esiri öldürmekle tehdit ediyor. Yani Suriyeliyi Türkleri esir alırız öldürürüz diyorlar. artık dışarıdan nasıl gözüküyorsak...?

10- Bir siz eksiktiniz Türklere düşman olmayan.

11-Türk milletinin prestiji kayboluyor ve bunu değiştirmek için hiçbir çaba yok maalesef

12-Gereksiz yere Hizbullaha yakın aşiretlerle düşman olduk.

13- Bravo yani komşuları da aştık artık. Lübnan’la da sorunsal yaptık. Birde açıklamaya bakin. Bakanlık kaçırılan kişinin ailesiyle temas halindeymiş. Eee? Şey eşiniz kaçırılmış galiba, geçmiş olsun mu diyorlar. Yazık yazık.

14-Adam olmaz bunlar..

15-Şii Sünni savaşı çıkartılmak için her şey yapılıyor gibi gözüküyor.

16-Emrin nerden geldiği belli

17-Davutoğlu'nun sıfır sorun politikasının bir başka eseridir. Özgür Suriye Ordusu diye isimlendirilen topluluk kendilerine verilen destek azaldığında nasıl kaçışacaklar ve ardından da Suriye'deki kargaşaya kimlerin destek verdiklerini açıklayacaklar bekleyelim.

18-Artik eline silah alan Türkiye’yi tehdit ediyor.

19-Sevgi, dostluk barış sarmış dört bir yanımızı.......

20-Türk, kafasına vur ekmeğini al durumuna getirildi...

21-Aşağıdaki adam önünü görüyor mu ya?

22- İsrailli kaçırılsa dünyayı ayağa kaldırırlar peki ya bizler?

Bir dış politik varyasyonlu haber ve habere yönelik tepkiler bunlardı. Daha çok sıcak olan bu habere yönelik açıklamaların dışında, ne yapılacağını, en azından bu olay için dış politikada başarılı olup olmayacağımızı bekleyip göreceğiz. Ama Özgür Suriye Ordusunun desteklenmesi bize pahalıya mal olacak gibi görünüyor. Ne dersiniz?

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..