Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '13

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Hızı hissetmek

Hızı hissetmek
 

Motosiklet kullanmak diğer motorlu araçları kullanmak daha zevklidir denebilir. Çünkü araba, kamyon, traktör vb. motorlu taşıtlarda sürücü bölgesi genellikle bir kabin içinde olduğundan hızı çok fazla hissedemeyiz. Motosiklette ise hızı bizzat hissederek seyir alırız.

Motosiklet diğer araçlara göre küçük ve vitesli olanları hariç kullanımı daha kolay olduğundan sıklıkla tercih edilen bir araçtır. Motosikleti şehir içi, şehir dışı arazi, şehirlerarası yolculuk gibi birçok amaç için kullanabiliriz. Arabalarda nasıl spor araba, aile arabası, ticaret arabası gibi çeşitler varsa motosiklette de böyle çeşitler mevcuttur. Yarış motosikletleri de ayrı bir sektördür. Kenan Sofuoğlu gibi bazı sporcularımız da bu dalda yarışırlar.

Motosiklet kullanımında dikkat edildiği takdirde bir otomobil kadar güvenli bir seyirde bulabilirsiniz. Kasklar, yeni sistem frenler ve tabiî ki hız sınırlarının da altında kalarak yakınlarınız ve siz gayet güvende kalabilirsiniz.

Motosiklet çeşitleri; scooter, racing, touring, chopper, cross ve endurodur. Scooter herkes tarafından bilinen küçük motosikletlere verilen addır. Küçük motor hacimleri ve hız kapasiteleri vardır. Racing türü motosikletlerinin en genel özellikleri çok ağır olmalarıdır. Çok seri ve kısa sürede yüksek hıza ulaşırlar. Şehirlerarası ne kadar istediğimiz kadar motosikletli göremesek de touring türü motosikletler bu tür yolculuklar için hazırlanmış tiptir. Uzun yolculukta sürücünün konforunun daha iyi sağlanması gerektiğinden bu tür motosikletlerde uzun bir rüzgarlık ve geniş, rahat bir koltuk bulunur. Cross türü motosiklet de arazide kullanım için tasarlanmış motosiklet türüdür. Enduro ise hem arazi hem de düz yollarda yani şehir ortamında rahatlıkla kullanabileceğiniz motor türüdür. Resmi makamlar enduro tipi motoru tercih ederler.

Motosiklet kullanımı ayrı olduğundan bunun için ayrı bir ehliyet sınavı ve ayrı bir ehliyet verilmektedir.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..