Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hızlı İyileşmenin Sırrı Sağlıklı Beslenme

Hızlı İyileşmenin Sırrı Sağlıklı Beslenme
 

Grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı korunmada bağışıklık sisteminin kuvvetli olması çok önemlidir. Ancak korunmanın yanı sıra iyileşme sırasında da bağışıklık sistemi önemli bir yer tutar. Sağlıklı ve hızlı bir şekilde iyileşebilmek için özellikle böyle zamanlarda mutlaka kişisel hijyene dikkat edilmeli ayrıca  sağlıklı beslenme de önemli bir faktördür. Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma, greyfurt gibi meyveler tercih edilebilir. Sebze ve meyveler büyüme ve gelişmeye yardımcı olduğu gibi hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlarlar ayrıca hastalıklara karşı direncin oluşumunda etkindirler.

Yeterli sebze ve meyve tüketin
Sebzelerden maydanoz, roka, yeşilbiber, tere, karnabahar, ıspanak iyi C vitamini kaynaklarından. Örneğin, maydanozun çiğ halde ve sapları ile birlikte 5-10 dal doğranmadan, koparılarak tüketilmesi günlük C vitamin ihtiyacımızın bir kısmını karşılar. Maydanoza limon da ekleyerek vitamin değerini artırabilirsiniz.

Kış meyveleri C vitamini kaynağı
Portakal, mandalina ve greyfurt gibi kivi de çok iyi bir C vitamini kaynağı. Bir adet kivinin içerdiği C vitamini, bir adet portakaldan bile fazla. Özellikle hasta olduğunuz dönemde günde 1 adet kivi tüketin. Ayrıca nar da içerdiği bileşikler ve yüksek antioksidan kapasitesi ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkiye sahip. Günde 1 kase nar yiyerek C vitamini ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılayabilirsiniz.

Sağlıklı kalın...

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..