Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '16

 
Kategori
Beslenme
 

Hızlı kilo vermek için 3 pratik akşam ritüeli

Hızlı kilo vermek için  3 pratik akşam ritüeli
 

Uyku sırasında vücudumuz büyüme hormonu salgılıyor. Bunun için gerekli enerjiyi de yağ depolarından alıyor.


Kilo vermek isteyenler için sağlıklı beslenmek ve yeterince hareket etmek, hedefe ulaşmak için en önemli iki çıkış noktası. Ancak bunların yanı sıra uzmanların hemfikir olduğu -ancak bizim pek üzerinde durmadığımız- kilo verme sürecini hızlandıran birkaç ipucunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Günlük hayatımızı kolaylıkla adapte edebileceğimiz üç gece ritüeli var ki, isterseniz hemen bu gece başlamanız mümkün. Çabalarınızın karşılığını hemen görmek için fazla beklemenize gerek kalmayacak. 

Akşam yemeğine zaman ayırın

Gün içinde pek çoğumuz öğünlerimizi telaşlı ve hatta bilinçsiz bir şekilde tüketiyoruz. Bu yüzden en azından akşam yemeğine yeterince zaman ayırmamızı öneriyor uzmanlar. Hatta mümkünse hep aynı ortamda, yavaş yavaş ve tadını çıkararak yemeyi salık veriyorlar. Böylelikle vücudumuza da doyma sinyalini ciddiye alması için yeterli zamanı vermiş oluyoruz. Bu yöntem, fazla kalori almanın basit ama etkili bir yolu olarak öne çıkıyor. Sanılanın aksine akşam yemeğinden vazgeçmenin sağlıklı bir kilo verme yolu olmadığını da hatırlatma fayda var. Her ne kadar dünyada ‘dinner canceling’ olarak bilinen bu trendin fazlasıyla tutkunu olsa da hızlı ve yoğun bir acıkma kısırdöngüsüne neden olduğu için sağlıklı bir yöntem değil. 

Kahvaltınızı akşamdan hazırlayın

Akşam için pişirdiğiniz omlete bir yumurta daha kırarak, ertesi sabahki kahvaltınızı da hazırlamaya ne dersiniz? Bu sayede hem bir taşla iki kuş vurmuş, hem de zaman kazanmış olursunuz. Size sabah sadece kahvaltınızı ısıtmak kalıyor. Üstelik yatakta geçireceğiniz fazladan bir beş dakika da cabası...

Erken yatmayı alışkanlık edinin

‘Uyurken zayıflayabilirsiniz’… Kulağa hoş geliyor değil mi? Bu cümlenin içinin boş olmadığını, bilimsel olarak da etkisinin ortaya konduğunu söylemeliyim.  Uyku sırasında vücudumuz büyüme hormonu salgılıyor, bu hormonlar da yeni hücrelerin üretimine katkıda bulunuyor. Bunun için ihtiyacı olan enerjinin büyük bir kısmını da yağ depolarından kullanıyor. Ayrıca uyku ihtiyacını gidermiş kişilerin gün içinde daha fazla hareket ediyor olmaları metabolizma hızını artırıyor. Bu da vücudun yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı oluyor. Kısacası uyku, birinci sınıf bir yağ yakıcı ve uzun vadede kilo vermek için efektif bir yöntem. Önerilen ise gecede en az 7, en iyisi 8-9 saatlik uyku. Derin ve dinlendirici bir uyku için uzmanlar, yatak odasının fazla ışık almıyor olmasının önemli olduğunun altını çiziyor. Çünkü karanlık, vücudun uyku hormonu melatoninin üretimi için gerekli.

 

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..