Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hızlı kilo vermek için 10 öneri

Hızlı kilo vermek için 10 öneri
 

Hızlı Kilo Ver


Kışın hızlı kilo vermek daha kolaydır. Nasıl diye soruyorsanız  ? Sosyal ortam sıklığınız azalır ve  günlük yaşam planınız daha düzenli olur. Bu nedenle uyku saatlerinizi, öğün saatlerinizi ve besin seçimlerinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Kilo verirken yaşam şeklinizin de daha düzenli olması için 10 önerim ile kışın sağlıklı ve hızlı kilo verin. 
DOĞADAN BESLENİN
Mevsime uygun sağlıklı tarım ile üretilmiş besinleri tercih edin. Her mevsimin doğal yollarla sizi koruduğunu unutmayın. Hızlı kilo vermek için beslenme programınızda kış mevsiminin koyu yeşil yapraklı sebzelerini ve salata çeşitleri tercih ederek sağlıklı kilo verin. 
METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIN
Metabolizmanızı hızlandırmak için öğün atlamamalı, ara öğün yapmalı, bitki çaylarını yeterli içmeli ve düzenli egzersiz yapmalısınız. Kış aylarında azalan metabolizma hızınızı yeterli posa içeren besin tüketerek de artırabilirsiniz. 
DAHA FAZLA SU İÇİN
Çay ,kahve ve bitki çaylarını su içmek miktarınız artırmak için dengelemelisiniz. Günde 2 litre su içmiyorsanız kilo verme döneminde sağlıklı tartı sonucu elde edemezsiniz. Su kan dolaşımını dengeler, ödemi ve atıştırma ihtiyacınız azaltır. Bu nedenle hızlı ve sağlıklı kilo vermek için içtiğiniz su miktarını artırın. 
SAĞLIKLI MUTFAK ALIŞVERİŞİ YAPIN
Sağlıklı beslenerek kilo vermeniz için ilk yapmanız gereken başlangıç mutfak alışverişidir. Mevsime uygun rafine şeker içermeyen ( çikolata,gofret ..gibi)  , meyve, sebze ve tam tahıl ( kuru baklagil, kara buğday ..gibi) olan besinlerin olduğu bir alışveriş listesi kilo verme hızınızı artırır. 
ZEYTİNYAĞI KULLANIN
Bir çok yararı olan yüzyıllardan günümüze kadar gelmiş zeytinyağı yemeklerinizde kullanmanız gereken ilk yağ çeşididir. Salatalarınızda mutlaka olması gerekir. Hızlı kilo vermek için porsiyon ölçüsünü salatalarda kişi başına 1 tatlı kaşığı ve sebze yemeklerinde 1 kilogram için  2 yemek kaşığı olarak kullanmalısınız.
KIŞ DETOKSU UYGULAYIN
Kilo vermeye başladığınız 2-3 hafta sonra tartıldığınızda kilo değişimi görmüyorsanız yaşamınıza uygun öğün saatleri ve içeriği doğru planlanmış 2-3 günlük detoks programı uygulayarak kilo verme hızınızı artırın. Bu programı uygulamak için mutlaka diyetisyeninizle beraber beslenme programı ve alışveriş listesi hazırlayın. 
PROBİYOTİK BESİNLERİ TERCİH EDİN
Sağlıklı sindirim sistemine sahip olmanız kilo verme hızınızı da artırır. Yoğurt , kefir , ayran ..gibi besinler probiyotik içeriği İle bağışıklığınız korur. Hızlı, sağlıklı ve yeterli kilo vermenize yardımcı olur. 
SPORA UYGUN BESLENİN
Sadece spor yaparak kilo vermeye çalışmak kalıcı ve dengeli kilo vermenizi engeller. Spor öncesi sonrası yaptığınız spor türüne göre tercih etmeniz gereken besinleri öğrenmelisiniz. Kas kaybınızın olmaması ve daha hızlı yağ yakımı için öğün atlamamalı, yeterli su içmeli ve kendinize uygun bir beslenme programı uygulamalısınız. 
BESLENME PROGRAMINIZI NOT ALIN
Günlük olarak yediğiniz her besini saat ve öğün planı ile yazmanız kilo verme hızınızı artırır. veya tercih etmemeniz gereken besin sıklığını doğru yönetmenizi sağlar. Önemli olanın sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanarak kilo vermek olduğunu unutmamanız. 
BAHARAT KULLANIN
Sağlıklı ve hızlı kilo vermek için yemeklerinize tuz yerine baharat çeşitlerini ekleyin. Kilo verirken bağışıklığınızı ve metabolizma hınızı artırır. Özellikle pul biber, kimyon,hardal,tarçın  ve toz zencefil kilo vermenize yardım eder.
 
DİYETİSYEN 
TUĞÇE ALTAN BAHÇE 
 
 
Toplam blog
: 18
: 496
Kayıt tarihi
: 04.12.14
 
 

2004 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden baş..