Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hızlı kilo vermek sağlıklı mıdır?

Hızlı kilo vermek sağlıklı mıdır?
 

Hızlı Kilo Vermek


Bayanların en çok dert yandıkları konulardan birisidir fazla kilolar. Her insan fit görünmek ister. Özellikle yaz aylarında deniz sezonu açıldığında fazla kilolar hep en büyük sorun olmuştur. Bu sebeple deniz sezonu açılmadan bahar aylarına girdiğimiz şu sıralarda kilo vermek en ideal zamanlardan birisidir. Hızlı kilo vermek yerine zamana yayarak yavaş yavaş sindirerek kilo vermek her zaman daha sağlıklı ve kalıcı bir yöntem olarak geçmektedir. Tıpta uzman diyetisyenlerin de bu konudaki görüşü tam olarak bu şekildedir.

Fazla kilolar sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Hatta fazla kilolar bir noktadan sonra sağlık problemi olarak görülmektedir. Dünya genelinde hızla yaygınlaşan obezite hastalığı, özellikle fast food alışkanlığının yaygınlaşması ve insanların hazır yemeğe yönelmesiyle, evrensel bir sorun haline dönüşmüştür. Bu sebeple de insanlara yapılan birinci ikaz, fast food yemeklerden uzak durmaları gerektiğidir. Kilo hızlı alınır. Tüketilen besinlerdeki kalorilerin bir kısmını vücut kendiliğinden günlük hareketlerle yaksa da bir kısmı fazla kilolara dönüşmeye ortam hazırlamaktadır. Bunun başlıca sebebi de hareketsiz kalmaktır. Yani hayatımızda sporun eksikliğidir. Kilo vermek isteyenlerin yapması gereken ilk şey, hayatlarından hazır gıdaları çıkartıp spora başlamak olmalıdır. Elbette ki uzman kontrolünde kilo vermek daha sağlıklıdır. Ancak henüz uzmana gidilecek kadar aşırı rahatsızlık verecek boyutta kilolarınız yoksa, boy- kilo endeksinizi öğrenerek fala kilolarınızdan düşük kalorili besinler tüketerek ve spor yaparak kurtulabilirsiniz. Sağlıklı kilo vermek isteyenler için kilo verme yöntemleri arasında sporun öneminden bahsettik. Spor vücutta bulunan tüm organların daha sağlıklı çalışması için de oldukça etkili bir yöntemdir. Spor yapan vücut, daha sağlıklı düşünür, daha sağlıklı kararlar verir ve yaşam standardı yüksek olur. Beyne ve tüm organlara daha çok oksijen gittiği için insanlar daha mutlu hisseder ve daha çok gülerler. Bu da uzun ve sağlıklı bir yaşam için uzmanların açıklamalarına göre en ideal yöntemdir. Kilo vermek istediğinizde ayrıca bağırsaklarını daha hızlı çalıştıran ve vücuttaki yağ asitlerini harekete geçiren yağların yakılması için ideal ortam yaratan yoğurdu da sıklıkla tüketebilirsiniz. Gün içerisinde atıştırmalıklarla öğünlerinizi geçirirken, atıştırmalıklarınızın arasına sizlere hem enerji verecek olan hem de açlığınızı bastırarak bağırsaklarınızı çalıştıracak olan kuru meyveli yoğurt hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Kilo verme yöntemlerini uygulamadan önce vücut boy-kilo endeksinizi mutlaka ölçtürün. Gereğinden fazla göze çarpan kilonuz yoksa, asla rejim yapmaya kalkışmayın. Aksi taktirde sağlığınızdan olabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..