Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '17

 
Kategori
Sağlık
 

Hızlı ortodonti tedavisi

Hızlı ortodonti tedavisi
 

Hılzı Diş Teli (Dr Onul Üner)


Ortodonti Tedavisi Nedir ?

Diş teli tedavisi, dişinde yamukluk ve çapraz karmaşık dişler bulunan hastaların dişlerini düzeltmek için uygulanan tedavi biçimine denir. Kalıcı dişleri çıkmış ve dişinde yamukluk sorunu olan her hasta için bu tedavi uygulanabilir.

Hızlı Ortodonti Tedavisi Nedir ?

Klasik yöntemler ile diş teli tedavisi 1 sene ile 3 sene arasında değişin uzun sürelere ulaşır. Günümüzde bu süreye tahammül etmek istemeyen bir çok hastamız var. Bu tip hastalar dişlerinde ki yamukluğun kötüye gitmesine aldırış etmeden bu diş sorunları ile yaşarlar.

Fastbraces diş teli tedavisi ile bu süre klasik yönteme göre daha az bir süreye indirilmiştir. Kullanılan diş tellerinin özelliğinden dolayı dişleri daha hılzı bir şekilde istenen nizami şekle sokabilme özelliği vardır. bu durumda ise, tedavi 6-8 aya kadar inmektedir.

Hızlı Ortodonti Sonrası Dişler Eski Haline Döner Mi ?

Diş teli tedavisi sonrasında pekiştirme tedavisi dediğimiz plak uygulaması yapılır. Bu tedavi ile dişlerin düzgün formda kalıcı bir şekilde kalması sağlanarak, tedavi kalıvı bir hale getirilir. Eski haline dişler dönmez. Ama dediğimiz gibi bu bir başlangıçtır dişler en nihayetinde böyle değildi sonradan oldu. Bu tedavi sonrasında her hasta için ilerleyen yıllarda hep böyle kalacak demek çok doğru olmaz.

Hızlı Diş Telinin Bir Zararı Var Mı ?

Diş telinin diş etlerine dişlere herhangi bir zararı yoktur. Dişe uygulandığı bölgede gerekli önlemler alınır. Çürük ve buna benzer sıkıntıların önüne geçilir. Zaten dişlerin tedavi sürecinde devamlı doktorunuz ile irtibat halinde olacağınız için, bu gibi kanıtlanmış bir yan etki veya bir zarar görülmemiştir.

Hızlı Ortodonti Fiyatı Nasıl Belirlenir ?

Ortodonti tedavilerinde ücret her hastada aynı olmaz. Her hastanın ağzındaki sorunlar bir değildir. Bu yüzden bazı hastada yamukluk veya tahribat az veya fazla olabilir. Buna bağlı maliyet değişir. Ortodonti ücreti hakkında net fiyat almak için mutlaka muayene olmak şarttır.

Saygılarımla

Sorularınız için Tıklayınız...

http://distelitedavi.com/

 

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..