Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hızlı Tatlılar

Tüm tatlı severler toplanıyoruz, hadi! Bu hafta köşemiz pek tatlı ve şekerli olacak gibi gözüküyor. Gıda sektörü öyle farklı ürünler geliştiriyor ve kendisini yeniliyor ki yetişmek mümkün değil. Sürekli araştırıyorum, inceliyorum ve bazen de karşılaşıyorum. Sonra da mutlulukla geliyorum işte köşeme…

Bu haftaki konuğumuz: Hızlı tatlılar!

Tatlının hızlısı da mı varmış? Evet. Bazı tatlılar yavaştır, üşengeçtir ve zamanla olurlar. “ Ben şöyle bir şerbetimi çekeyim, hamurumu dinlendir.” Cümleleri kurup, farklı isteklerde bulunurlar. Bazı tatlılar ise şipşak göz açıp kapatıncaya dek hazır hale gelirler. Bu dikkatimi çeken tatlılar ikinci bahsettiğim gruba giriyor. Anında hazır olan veya kısa sürede hazır olabilecek kadar zahmetsiz olan tatlılar.  İlk dikkatimi çeken: “Kırıntı Kek.” karışımı oldu. Karışımı kullanarak 4-5 dakikalık bir zaman ayırıp sonrasında fırına atıyorsunuz ve pişme süresi (40-50dakika) sonrasında hazır. E tabi hızlı tatlı dediysek pişme süresinden bahsetmiyoruz. Bu karışımın diğer adı da “Crumble Cake.” Gelelim bir diğerine: Profiterol. O da bildiğiniz gibi normalde zahmetli bir tatlı, yine hazır karışımı sayesinde birkaç dakikalık çırpmalarla bu tatlı da “Hızlı tatlı” kategorisine girmiş oluyor gözümde. Sütlaç, kazandibi, İrmik Helvası ve Keşkül gibi geleneksel tatlılarımızı da yine karışım halinde günümüzü kurtaracak şekilde karşımıza çıkarmış sevgili üretici.  En hoşuma giden ayrıntı ise, “Ben bu kalori değerlerinden daha az tüketmeliyim.” Diyen tüketiciler için “Light Puding” üretiminin olması. Yani anlayacağınız her tüketici düşünülmüş, tek bir seçenek yok. Mesela benim de sevdiğim bir tatlı olan krem karamel de karışım halinde sunulmuş, içinde “Karamel” detayı var. Bu şekilde çeşitlilik olunca, herkes mutlu oluyor.

Sektörün her geçen gün yenilenmesi, farklı gıdaların üretilmesi veya geliştirilmesi insanı heyecanlandırıyor. Yaşayacağımız bir sonraki gün öncekilerle birebir aynı olsaydı bizler mutlu olamazdık. Bir şeylerin güzelleşmesi, gelişmesi hem hayatımızı hem de tüm sektörleri etkiliyor. Gıda sektörü açısından düşündüğümde, dileğim bu köşede sürekli bu yenilik haberlerini sizlere ulaştırmak… Daha nicelerine.

Sağlıkla Kalın!

Not: “Yavaş tatlılar bozulmasın”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..