Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Hızlı tren gelir m'ola?

Hızlı tren gelir m'ola?
 

Zaman zaman yolum zaten eve epeyce yakın olan Ayrılıkçeşme tern istasyonuna düşüyor. Marmaray'ın da Anadolu yakasındaki başlangıç noktası olan Ayrılıkçeşme; birgün tanışacağı hızlı treni beklemekte. Gerçi uzun bir süre İstanbul'daki başlangıç istasyonunun Pendik olacağı belirlenmiş ama bu yılın şubat ayı itibariyle seferlere başlayacağı duyurulan hızlı trenden pek iyi haberler gelmiyor.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'nın bitirilip bitirilmediğini bilmiyoruz ama ülke gündemini alt-üst eden 17 Aralık depreminden sonra İstanbul'a varışı heyecanla beklenen hızlı tren de unutulmuş görünüyor. DDY'de soruşturma- moruşturma derken bütün bu olup bitenler YHT'nin kaderini etkileyecek gibi.

Halbuki biz ne ümitlerle yolunu gözlüyorduk. Bulabilirsek hemen bir bilet alıp, 3,5 saatte Ankara'ya varmanın keyfini yaşayacaktık. Hatta Ankara'yla yetinmeyecek, yolumuzu 1,5 saat daha uzatarak Konya'ya gidecektik. İstanbul- Konya 5 saat. ."Gel..Gel " diye bizi çağıran hazrete karayoluyla ne de kolay gidebileceğiz.. Üstelik istesek aynı gün içinde dönebiliriz de.. Sabah yola çıkmak ve Konya'yı bir güzel dolaşıp, Mevlana'ya uğradıktan sonra aynı gün akşam eve dönebilmek..

Bu sayfalarda da paylaşmıştım: geçtiğimiz ekim ayında yaptığım bir İstanbul- Ankara seyahatini Eskişehir üzerinden gerçekleştirmiş ve Eskişehir'den Ankara'ya hızlı trenle gitmiştim. Bu kısa ama muhteşem yolculuğun Hâlâ tadı damağımda..O güzel anların çok daha uzununu İstanbul-Ankara-İstanbul arasında yaşayacağım derken hızlı tren; içinden ne zaman çıkıp geleceği meçhul bir tünel içinde beklemekte.

Herşeye rağmen, şubat sonunu bulur dersek daha 1,5 ay var. İnşallah yanılan ben olurum da hızlı tren " Gelir m'ola?" diye yollarına baktırmadan zamanında geliverir.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..