Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hızlı yaşıyoruz

Hızlı yaşıyoruz
 

Yaşadığımız bu dönem, hayatımızı zorlaştıran bir yüzyıl oldu gibime geliyor. Teknolojik açıdan çok büyük gelişmeler oldu ve olmaya da devam ediyor. Yaşantımızı kolaylaştıran aletler geliştirildi, eskiden bir saatte yaptığımız işleri şimdi tek düğmeye basarak yapıyoruz. 

Dünyanın bir ucundan öteki ucuna uçakla gidebiliyoruz, günlerce süren yolculuklar şimdi bir saat sürüyor. Teknoloji geliştiği için zamanımız çoğalmış gibi görünüyor ama teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğumuz için her şeyi daha çabuk yapmak zorunda kalıyoruz. Eskilerde evi bir tek kişi geçindirebiliyorken şimdi böyle bir şeyden bahsetmek ne mümkün. Çok çalışıyoruz, zamanın büyük bir kısmı çalışmakla geçiyor. Çocuklarımıza eşimize gerektiği kadar zaman ayıramıyoruz. Hızlı olmak zorundayız çünkü her şey hızlandı. Kendimize ve sevdiklerimize ayırabildiğimiz zaman azaldı. Bu yüzden bu az zamanı kaliteli geçirmeliyiz . 

Madem mutsuz olmak, yorgun ve bitkin olmak için çook sebeplerimiz var, inadına küçük şeylerden mutlu olabilmeyi becerebilmeli ve bu yüzyılın şartlarına meydan okumalıyız, ne dersiniz ? 

 

 

 

 
Toplam blog
: 584
: 424
Kayıt tarihi
: 09.03.08
 
 

Sıradan bir yaşantım var.  Gezegeni, insanları, hayvanları seviyorum. Renklere aşığım. Okuyorum, ..