Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hızlı yaşlanmaya neden olacak yiyecekler...

Hızlı yaşlanmaya neden olacak yiyecekler...
 

Hızlı yaşlanmaya neden olan yiyecekler!

Cilde ve vücuda zararlı yiyecekler!                

Dikkat! Belki de yedikleriniz sizi fazladan birkaç yıl ileriye götürüyor olabilir...

Hafta sonu partilerinden sonra cildinizdeki değişikliğin bir sebebi var. Baharatlı yiyecekler ve kalorili içecekler sizi rahatlatıyor olsa da hücrelerinizi etkiliyor.

Amerikan Dermatoloji Akademisi üyelerinden Ariel Ostad, "Yediğiniz şeyler sağlığınızı iyi ya da kötü yönde etkiliyor."diyor.

Küçük keyifli atıştırmalık kaçamakları sizi bir gecede yaşlandırmasa bile sürekli yanlış beslenme zaman içinde yaşlanma sürecinizi hızlandırıyor.

Eğer genç kalmak istiyorsak, bu listeyi gözden geçirip ve tüketirken bilinçli olalım!

Etlerinizin yanmış kısımları cildimize zarar veriyor. Etin ızgarada yanmış kısımları iltihap oluşumunu tetikleyen hidrokarbonlar içeriyor, bu iltihaplar da cildimizdeki kolajen dengesini alt üst ediyor.

Ayrıca, yanık etlerin de yanmış yağlarda pişirilen gıdalar gibi yemek borusu kanserine neden olduğu belirtiliyor.

Yağlı etlerse serbest radikallerin oluşmasını sağlıyor. Bu serbest radikaller, sağlıklı hücrelerden eksik elektronlarını tamamlamaya çalışıyor. Bu işlem sırasında da sağlıklı hücrelere zarar veriyor.
 
Bu hasar cildimizin kendini koruma yeteneğini ve kolajen üretimini kötü etkiliyor.
 
Arada bir kırmızı et tüketmek çok zararlı olmasa da her gün kırmızı et tüketmek yerine tavuk, hindi ve balık gibi daha sağlıklı et çeşitlerine yönelebiliriz.

Asitli içecekler diş minesinin üzerinde mikroskobik gözenekler oluşturabilir ve bu oluşumlarda zamanla diş minesinde erozyona sebep oluyor.

İçerdiği yüksek kafein kemiklerden kalsiyumun çekilmesine yol açıyor. Çalışmalar erken yaş gruplarında kemik kırılmalarını tetiklediğini gösteriyor.

Ayrıca, her gazlı içecek içildiğinde, bu içeceklerin içerdiği asit ve gaz bileşimi, midenin diğer sıvı alınımlarına oranla üç kat büyümesine neden oluyor. Midede daha fazla süre kalabilen gazlı içecekler, mide yapısının bozulmasına neden oluyor.

Kalp rahatsızlığı yaşama riski bizi trans yağlardan uzak tutmaya yetmiyor mu? Trans yağlar kalbimize olduğu kadar cildimize de zarar veriyor.

Trans yağlar ciltte iltihaplanmayı arttırıyor ve ayrıca, sağlıksız yağlar, cildimizi yaşlanmanın birinci sebebi UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı savunmasız bırakıyor.

Trans yağlar, bedenin temizleyemeyeceği miktarlarda serbest radikal üretimine yol açıyor. Hatta bu, kansere bile sebep olabiliyor.

Kafein, diğer tüm idrar söktürücüler gibi, sıvı boşaltmamızı sağlıyor ve vücudumuzdaki nemi yok ediyor. Vücudumuzu etkileyerek susuz bırakan her şey cildinizi de etkileyerek cansız ve yaşlanmış bir görünüme sahip olmamıza neden oluyor.

Yapılan sağlık araştırmaları kahve/kafein tüketmenin birçok sağlık faydası olduğunu ortaya koyuyor. Ancak, her fincandan sonra bir bardak su içmeyi unutmayın. Doğal pH'a sahip olan su dişlerinizdeki asidi temizler. Şekersiz sakız çiğnemek de dişlerinizdeki renk değişikliklerini önlemeye yardımcı olur.

Günde bir iki fincan kahvenin cildimizdeki negatif etkileriyle mücadele etmek hiç de zor değil! İçinde hyaluronik asit bulunan bir nemlendirici kullanarak cildimizin kaybolan nemini geri kazanabiliriz.

Aşırı şeker yüklemesi vücudumuzda glikasyon adında bir süreç başlatıyor. 

Hücrelerimizin kullanamayacağı kadar fazla şeker tükettiğimizde, fazla şeker molekülleri proteinlerle birleşerek ileri glikasyon son ürünlerini ortaya çıkarıyor. Ortaya çıkan bu ileri glikasyon son ürünleri cildimizin kolajen yapısını bozuyor.
 
Fazla şeker tüketmek gülümsememize de engel oluyor. Şeker dişlere yapışarak bakteri, çürük ve leke oluşumunu güçlendiriyor. Bunu engellemek için şekerli gıdalar ya da şekerleme tükettikten sonra ağzımızı çalkalamamızda fayda var. Ağzımızı çalkalayarak dişimize yapışan şekerleri temizleyebiliriz.

Temiz karaciğer, temiz bir cilt demek!
 
Karaciğerimiz düzgün işlediğinde  cildimizi etkileyen toksinler vücudumuzdan doğal yollarla atılır.
 
Fakat toksinler karaciğerde birikip iyi arındırılamadığı zaman cildimizde  akne, kuruluk ve kırışıklık gibi problemler görülebilir.
 
Yoğun alkol tüketimi de karaciğerlerimizi etkileyerek cildimizin bozulmasına yol açabilir.
 
Dr. Ostad,  alkol tüketiminin vücudu susuz bıraktığını ve uykusuzluğa neden olduğunu belirtiyor. Bir araştırmada ise alkol tüketiminin yaşlanmayı hızlandırıcı etkisi olduğu ortaya koyuluyor.

Beyaz şarabın dişlerimize zarar verdiğini biliyor muydunuz? 

Bir bardak kırmızı şarap anında dişlerimizi sarartırken, beyaz şarabın içindeki asit  diş minemize zarar veriyor ve dişlerimizi uzun süre kalıcı lekelere yatkın hale getiriyor.
 
Eğer sıklıkla beyaz şarap tüketiyorsanız ertesi gün kahve içtiğinizde dişleriniz lekelenme oluşumuna daha yatkın olacaktır.
 
Yapmamamız gereken şey içki ve asitli içecek tükettikten hemen sonra dişlerimizi fırçalamamak. Çünkü asitten zarar gören dişerimizi fırçalayarak biraz  daha hırpalamış olursunuz.. Diş minemizin tekrar oluşması için süre tanımalıyız.  Beyaz şarap içtikten sonra  en az bir saatlik aradan sonra dişlerimizi fırçalamalıyız.

Sosis, salam ve sucuk gibi işlenmiş şarküteri ürünleri sülfit ve diğer gıda koruyucu maddeleri içeriyor.  Bu koruyucu maddeler ciltte iltihaplanmayı arttırıyor ve yaşlanma belirtilerini hızlandırıyor.
 
Ayrıca bu tip işlenmiş şarküteri ürünlerinde bulunan yüksek tuz oranı, cildimizde şişkinliklere yol açabiliyor.
 
Sandviçlerimizde kullandığımız şarküteri ürünlerini tavuk ya da hindiyle değiştirmeyi denemekte yarar var.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..