Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hızlı zayıflama yöntemleri hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler

Hızlı zayıflama yöntemleri hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler
 

zayıflama yöntemleri


İdeal Zayıflama Yöntemleri

Webmasterlar tarafından internette yüzlerce zayıflama yöntemleri başlıklı yazı yayınlanıyor. Peki, bu yazılarda anlatılanlar sizin için ne kadar uygun bunu hiç merak ettiniz mi? Her diyet yöntemini diyetisyen kontrolünden geçmeden sizin kullanmanız ne kadar doğru? Buna benzer birçok soruyu merak ediyor olabilirsiniz. Bizde bu düşünceye bağlı kalarak ideal zayıflama yöntemleri hakkında bazı bilgiler vermek istedik.

İsmini duyduğunuz en önemli diyetlerle bu konuya başlayalım...

Dukan diyeti: Belki de ismi internette en çok duyulan diyettir. Zayıflama yöntemleri arasında önerilen en populer diyet türüdür. Peki dukan diyetinde nelere dikkat etmelisiniz? Fransız Doktor Pierre Dukan tarafından on binlerce hastasından elde ettiği sonuçlara bağlı olarak, protein kaynaklı diyet türüdür. Kısa süreli bir diyet değil ve katı kuralları vardır. Uzun süreli bir diyet olması da bu diyetin ne kadar istikrarlı olduğunu göstermektedir. Bu diyeti dünyada Fransızlar başta olmak üzere zayıflamak isteyen bir çok insan kullanmıştır. Ülkemizde ismi 2-3 yıldır yaygın olarak kullanılıyor. Zayıflama yöntemleriarasında diyetisyeninizle görüşmeden ya da kitabını okumadan rastgele uygulamanız önerilmez. Ayrıca internette karşılaştığınız ya da karşılaşacağınız dukan diyeti ile şu kadar günde zayıflayın gibi yazılara inanmamanızı şiddetle öneriyorum. Aksi takdirde dukan diyeti yerine protein diyeti ya da uydurma bir kaç yöntem öğrenmiş olursunuz. Başarı oranı sizin üzerinizde ne olur onu kimse bilemez.

Detoks diyeti: Dukan diyeti öncesi ismi duyulan diyetlerden birisidir. Zayıflama yöntemleri arasında çokta tercih edilmez. Katı kuralları vardır. Hızlı kilo vermek değil, vücuttaki toksinlerden kurtulmanızı sağlayan bir diyet yöntemidir. Ünlü sanatçılardan Gülben Ergen detoks diyetini uygulayanlar arasındadır. Sabahları halsizlik sorunu yaşayanlar, yoğun şekilde sigara veya alkol kullananlar, hareket etmeyi sevmeyenler detoks diyetinden yararlanabilirler. Fakat dukan diyeti gibi bu diyette de diyetisyeninize danışmadan uygulamamalısınız. Zayıflama yöntemlerinden biri olarak kabul edilebilmesi için uzun süreli bu diyet programına uymak gerekiyor. Kullanan ünlülerde yıllar önce magazin programlarından detoks diyetini önermişlerdi. Sakın ama sakın internetten detoks ile hızlı kilo vermek gibi başlıklı yazıları önemsememelisiniz. Çünkü böyle bir şeyin imkanı yoktur. Uzun süreçlerde etkili bir diyet türüdür.

Zayıflama yöntemleri arasında hiç bir özel diyete ihtiyaç duymadan evde kendi özel yöntemlerinizle zayıflamanız mümkün. En ideal zayıflama yöntemlerinden birini anlatayım. Öncelikle sigara, alkol gibi toksin maddeler içeren ve sağlığa zararlı hiç bir şeyi kullanmamalısınız. Fastfood ürünlerinden ve özellikle fastfood ile birlikte alışılmış olan gazlı içeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra ekmek tüketimini ve porsiyon sayısını azaltınız. Günlük üç öğün değil 5 öğün yeme alışkanlığı edinip, tam doymadan ama sürekli beslenebilirsiniz. Belirleyeceğiniz iki ara öğünde meyve yemelisiniz. Tercih edilen meyveler lifli meyveler olması avantajınıza olacaktır. Haftanın 5 – 6 günü bu şekilde beslenip, 1 – 2 gününde ise yasaklı ürünler hariç dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Bu beslenme şekli yanı sıra günlük yürüyüş yapmanızı ve biraz hareketli olmanızı öneriyoruz. İdeal zayıflama yöntemleri arasında yer almasa da yavaş yavaş zayıfladığınızı gördüğünüzde gerçekten şaşıracaksınız.

zayıflama yöntemleri

Hızlı zayıflama yöntemleri hakkında daha detaylı bilgi için: http://zayiflamayontemlerim.org/hizli-zayiflama/

 
Toplam blog
: 12
: 9322
Kayıt tarihi
: 12.01.14
 
 

Zayıflama ve spor delisi bir de BJK aşığı... ..