Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '19

 
Kategori
Güncel
 

Hizmet İcraat Değil

Hizmet bana icraat gibi gelmiyor, günlük işler, görev öyle bir şey işte.

Doğrudan ülkenin refahına etki eden bir durum yok, zor durumdan da kurtarmıyor. Örneğin AKP’nin yaptığı hizmetler işsizliği azalttı mı?

Yani bir hükümet hizmetleri yaptığı şeylerin listesine ilave edemez, sokakları zaten süpüreceksin, bu icraat değil ki.

Ama AKP bununla oy alıyor… Zaten hizmet yönüne ağırlık verip diğer tarafı aksattığı için bugün bu durumdayız, ülkenin her yani fabrika dolsaydı da evimin önü çamur olsaydı.

Hizmet kolay icraat zor, hem büyük para ister bizde olmayan. Yani AKP hükümetinin hizmete ağırlık vermesi biraz da bu bakımdan.

İcraat gibi hizmetler yapıldı inkâr edemeyiz, tercih hatası(refaha öncelik vermeliydi)ama AKP bunu yapamazdı çünkü insanımız oy verirken kapısının önündeki kaldırıma bakıyor.

Bir de kabul etmeliyiz ki yılların birikimi bir alt yapı sorunumuz vardı. AKP tribünlere oynadı, hâlbuki söylediğimiz gibi önce refah sonra otoban olmalıydı. Ama işte o zaman da bu kadar süre iktidarda kalamazdı.

Ve halk hizmeti icraat sanarak AKP’yi iktidar yapmaya devam etti; icraat kaldırım yapmak değil fabrika yapmak. Bizim köyün yolu bile otoban ama 18 yıldır ülkede tek bir fabrika bile yapılmamış. Sonuç ortada!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..