Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Hobinizi Ek İşe Dönüştürün

Hobinizi Ek İşe Dönüştürün
 

Bütün araştırmalar bize gösterir ki işini severek yapan insanlar her zaman daha mutludur. Ya işimizi severek yapmalı ya da sevdiğimiz şeyi işimiz yapmalıyız.

Günümüz koşullarında tek bir iş ile geçinmek pek mümkün olmuyor. Bu nedenle severek yaptığımız hobilerimizi kendimize ufak da olsa bir gelir kaynağına dönüştürmek için bu basit fikirler size ilham verebilir.

     1- Örgü Örmek:
     Kulağa modası geçmiş gibi gelse de kış aylarında renk renk kazaklar, eldivenler, bereler, atkılar stilimizi tamamlayan önemli birer parçalara dönüşüyor. Basit birkaç model öğrenmeniz örgü örmenin çok da zor olmadığını size gösterecektir. Eğer bu hobi sizi eğlendiriyorsa ördüğünüz parçaları hem çevrenize hem de internet üzerinden satarak işe dönüştürebilirsiniz.

     2- Evcil hayvan bakıcılığı yapmak:
     Eğer evcil hayvanları seviyorsanız, onların bakımını yapmak, onları okşamak, birlikte vakit geçirmek size iyi geliyorsa bu ek iş tam da size göre. Belirli bir süre için, gelir karşılığında da olsa hayvanlarla ilgilenmek, beraber yürüyüşlere çıkmak, onların sevgisi hissetmek size enerji verecektir.

     3- Organizasyon düzenlemek:
    Sosyal becerileriniz yüksekse, düğün ve davet gibi organizasyonlardan keyif alıyorsanız, en küçük ayrıntılarla bile ilgilenmek sizin için hiç sorun değilse ve problem çözme yeteneğinize güveniyorsanız bu ek iş sizi çok mutlu edebilir. Günümüzde doğum günleri, diş günleri, baby shower partileri vb. özel gün kutlamaları çok ilgi görmekte, bu nedenle ek iş olarak bu organizasyonların düzenlenmesinde çalışabilirsiniz.

      4- Özel gün fotoğrafçılığı yapmak:
     Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve insanların en özel anlarını yakalamakta gerçekten iyiyseniz bu yeteneğinizi sadece hobi olarak kullanmayabilirsiniz. İnsanların en unutulmaz anlarını ölümsüzleştirirken hem eğlenecek hem de gelir elde edeceksiniz.

      5- Pasta yapmak ya da pasta figürü ile süslemek:
     Günümüzde artan organizasyonlar süsleme çeşitliliğini de beraberinde getirdi. Mutfak da iyi olan, hamurla uğraşmayı seven kişilerin keyif alarak yaptığı bir ek iş fırsatıdır. Sipariş üzerine özel gün için hazırlanan pastaları şeker hamurundan yapacağınız birbirinden değişik figürlerle harika bir esere dönüştürebilirsiniz.

     Üstelik elinizin lezzeti yerindeyse ve pastaları yapmakta iyiyseniz pasta yaparak da gelir elde etme imkânınız var. Bir pastane ile anlaşabilir ve yaptığınız lezzetli pastaları satışa sunabilirsiniz.

     Bu yeteneğinizi ortaya çıkarmak ya da geliştirmek için süresi çokta uzun olmayan kurslara katılmanız size fayda sağlayabilir.

     6- Kitap bloğu açmak:
     Kitap okumayı çok seven, son çıkan kitapları takip eden kişiler için bu uğraş güzel bir olanaktır. Okuduğunuz kitaplarla ilgili tanıtım yazıları yazabileceğiniz, yorumlarınızı ekleyebileceğiniz ve kitap tavsiyeleri verebileceğiniz bir blog açarsanız ileride takipçi sayısı artıkça reklam gelirleriniz olur ve hobisini işe dönüştüren şanslı kişilerden olursunuz.

     7- Resim çizmek:
     Resim yapmayı seviyorsanız ve yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsunuz bu ek iş fırsatı sizin için bir seçenek olabilir. Üstelik çevrenizde belediyelerin düzenlediği ücretsiz kurslara katılarak bu yeteneğinizi geliştirmek gelir elde etmenize fayda sağlayacaktır.

     Yapacağınız harika tabloları internet üzerinden ya da bir ev aksesuarları satan mağazayla anlaşarak insanlarla buluşturabilirsiniz.

      8- Enstrüman dersleri vermek:
     Müzikle aranız iyi ve çok iyi çaldığınız enstrüman varsa bu yeteneğinizi ek gelire dönüştürmek hiç de zor değil. Vereceğiniz enstrüman dersleriyle hem müzikle uğraşarak ruhunuzu dinlendirmiş olacaksınız hem de başka bir insana bu beceriyi kazanmasında yol gösterici olduğunuz için kendinizle gururlanacaksınız.

      9- Elbiseleri yeniden düzenlemek:
     Eskiden yeni yapmanın insana yaşattığı yaratıcılık duygusunun değerini bilen, terzilik becerilerinde iyi olan biriyseniz basit giysileri canlandırabilirsiniz.

     Artık kullanılmayan giyim aksesuarlarından tutun da modası geçmiş elbiselere kadar her parçayı hayal gücünüzün yardımıyla ve biraz da el becerisiyle yeniden tasarlayarak muhteşem bir stilin yaratıcısı olabilirsiniz.

     Birçok yerde ikinci el kıyafet satan mağazalardan elde edeceğiniz parçalarla, kendi kullanmadığınız giysilerinizden faydalanarak yeni kombinler yapabilir ve internet üzerinden ya da bir mağaza ile anlaşarak satabilirsiniz.

      10- Ahşap boyamak:
      Ahşapla uğraşmak kimi insanlar için vazgeçilmezdir. Siz de onlardan biri iseniz yapacağınız ahşap küçük sandıklar, makyaj aynaları, takı kutuları, tabure ve sehpalar size gelir getirecektir. Üstelik ahşabı sadece boyamayı seviyorsanız bu eşyaları toptancılardan uygun fiyatlı alabilir, boyalar ile hayal gücünüzün ve el becerinizin yardımıyla süsleyip satabilirsiniz.

     Özellikle süslemeyi seven yeni gelinlerin oldukça ilgisini çeken bu ahşap eşyalar sizin hoş vakit geçirerek para kazanmanıza destek olur.

     Bir hobinizin olması her şeyden önce kendinize değer verdiğinizi, hayatta bazen mola vermenin önemini bildiğinizi gösterir. Hayatın her anından keyif alın, gerisi kendiliğinden gelecektir.

 

 
Toplam blog
: 10
: 587
Kayıt tarihi
: 10.01.15
 
 

Elimin tuttuğu kadar yazıp çiziyorum. ..