Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Hocanın kuralları

Hocanın kuralları
 

Evde, işte, aşkta; çarşıda, pazarda hatta mezarda; haftanın her günü, günün her saatti hatta nefes aldığımız şu anda bile önünüze bir kadının geçmesine kaç kere izin verdiniz?

Hayatın her alanında bu böyledir. Konuyu saptırmanın anlamı yoktur. Kimseye bir yararı da yoktur aksini savunmanın!

Kadınlara gösterilen istikamet, erkeklerin iki dudağı arasından çıkan şu sözcüklerle açığa çıkar; hep geriye, bas geriye, ne işiniz var geçin bakim arkaya!!!

Aslında söylenecek fazla bir şeyde kalmadı bu konuda. Ne zaman ki sıkışırız o zaman anlarız değerlerini. Aç kaldığımızda, yanlızlığımızda, aşkta, meşkte ve kötü günümüzde göz bebeğimiz olan kadınlarımız, rahata erince fazlalık gibi duruyor yanımızda.

Kadınlara "anneler günü" ; "sevgililer günü" ; "yaş günü" veya " şunun bunun yıl dönümü" gibi uyduruk etkinliklerle affettiremeyiz kendimizi. Onlar bizden saygı- sevgi bekler, bizim onlardan beklediğimiz gibi. İki çift güzel laf bekler, ozanın dediği gibi "İKİ BÜYÜK NİMETİM VAR, BİRİ ANAM BİRİ YARİM" diyebilecek mangal gibi yürek bekler...

Gelin görün ki her alanda sindirilmiş olan kadınlarımıza bazı din görevlilerinin gösterdiği tahammülsüzlük nasıl açığa çıkıyor, bir bakalım.

"Hocaların hocası" olarak bilinen ve ilk sanat temsilcisi olan Saadet İkesus Altan'ın cennazesinde, yine her zaman ki bildik "imam bildiğini okur" sahneleri yaşandı.

Ankara'da ki törende, din görevlisi tabutta Kelime-i Şahadet yazısının üstüne konan Türk bayrağını kaldırtarak, bayrağın altına yeşil örtü serilmesinden sonra tabutun taşınmasına izin verdi.

Din görevlisi katılımcıların cenazeyi alkışlamamaları hususunda da gerekli uyarıları ve ikazı yapmayıda ihmal etmedi bu arada.

İstanbul'da yaşananlar ise daha da düşündürücüydü. Cenaze namazında bir kadının ön safta yer alması üzerine cenaze namazı kıldırılmadı. İmamın yaşlı kadını el işaretiyle ön saftan arka safa göndermesi katılımcıları üzdü.

Marhumun 50 yıllık öğrencisi, opera sanatcısı Müveddet Günbay'ın imam tarafından bir el işaretiyle arkaya gönderilmesi, cenazede bulunan bir avuç katılımcı tarafından anlamlı karşılandı.

Bu konu bizi aşar. Uygulama doğrudur değildir? Buna otoriteler cevap verir vermesinede; asıl cevap bekleyen durum kadına yapılan dışlayıcı ve kırıcı muameledir.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..