Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '14

 
Kategori
İnançlar
 

Hocayla imtihan hakkında sohbet.....

Hocayla imtihan hakkında sohbet.....
 

risaleajans.com


"Selamünaleyküm hocam. Hayırlı Cuma'lar"
 
"Hoşgeldin evladım, senin de Cuma'n mübarek olsun"
 
"Sağolun hocam. Afiyettesiniz inşallah."
 
"Allaha şükür. Sen nasılsın bakalım evladım"
 
"Çok sağolun. Hocam biliyorsunuz Pazar günü seçimler var. Son olaylarla ilgili olarak oldukça gerildik. Şu seçimlerden de millet olarak yüzümüzün akıyla bir çıksak diyorum."
 
"İnşallah evladım, inşallah"
 
"Hocam, siz bu seçimler hakkında ne düşünüyorsunuz?"
 
"Biliyorsun evladım. Ben siyaset konusunda fikir beyan etmem. Ancak şunu söyleyebilirim. 5 yıldır görev başında olan bu insanlar, sevabıyla günahıyla, yaptıkları ve yapmadıkları konusunda imtihan edildiler. Şimdi halkımız onlara not verecek. Eğer memnun kaldılarsa devam diyecekler. Memnun kalmadılarsa onları değiştirecekler."
 
"Keşke o kadar kolay olabilseydi hocam. İşin içine partiler, yolsuzluklar, yalanlar, iftiralar girince, halkımızın kafası çok karıştı. Üstelik bunlar doğru olsa bile inanmayız diyenler de not verecekler. Böyle bir not verme ne kadar sağlıklı olabilir ki?"
 
"O kadarını bilemem evladım. Ancak şunu söyleyebilirim. Dünyamızda yaşananların hepsi birer imtihandır. Not verme işi ise sonunda ahirette yapılacaktır. Eğer iftira atanlar, yalan söyleyenler, kul hakkı yiyenler varsa bunların hesabını ilahi adalet önünde vereceklerdir."
 
"Bu konuda Kuran-ı Kerim'de hangi ayetler var hocam?"
 
"Ankebut suresinin 1. ve 2. ayetleri şöyle der evladım:
 
İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece  "İman ettik" demeleriyle kurtulacaklarını mı sandılar? Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişsizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır."
 
"Peygamber efendimizin görüşleri nasıl bu konuda hocam?"
 
"Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor. 
 
"Mümin, taze ekine benzer. Rüzgar hangi taraftan eserse onu o tarafa yatırır (fakat yıkılmaz). Rüzgar sakinleştiğinde yine doğrulur. İşte mümin böyledir; o bela ve müsibetler sebebiyle eğilir fakat yıkılmaz."
 
"Yani esas imtihan öbür tarafta diyorsunuz yani hocam."
 
"Aynen öyle evladım. Allah'ın kitabına göre insanın yaratılış gayesi, varoluş sebeplerinden birisi yeryüzünde imtihan olmaktır. Buna göre bu dünya bir imtihan yeridir. Ölüm ve hayat, hangimizin daha güzel davranışlar sergileyeceğini sınamak için Rabbimiz tarafından yaratılmıştır. Ömür dediğimiz sermaye, hayat dediğimiz zaman dilimi imtihan için tanınan süredir. İnsana verilen her türlü nimet, mal, mülk, evlat,makam, mevki birer imtihan vesilesidir. Aynı şekilde insanın karşısına çıkan her türlü sıkıntı, zorluk, acı ve müsibet, birer imtihan vesilesidir. Ve bunun herhangi bir istisnası yoktur. "
 
"Peki hocam, peygamberler de imtihan edilmişler midir?"
 
"Tabi evladım. Rabbimiz en çok sevdiği kullarını en büyük musibetlerle imtihan etmiştir. Bu sebeple geçmişte en büyük sıkıntılarla imtihan edilenler Peygamberlerdir."
 
"Örnek verebilir misiniz hocam?"
 
"Tabii, Hz. Adem ebedilik arzusuyla sınanmıştır, ölümsüz olma isteği Hz Adem'in imtihanıdır. Hz. İbrahim, Hz. İsmail ile sınanmıştır, evlat sevgisi Hz İbrahim'in imtihanıdır. Hz. Yakub, Hz. Yusuf'la sınanmıştır. Hz. Yusuf, Züleyha ile imtihan edilmiştir. HZ. Eyyüp taşları çatlatan bir sabır imtihanından geçmiştir. Son Peygamber, Hâtemü'l Enbiya, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) ise imtihanın her çeşidiyle sınanmıştır. Onun imtihanı, Mekke'de bir yetim olarak peygamberlik yükünü omuzlayabilmesiydi. Onun imtihanı, bir eline güneşi, diğerine ayı verseler dahi yolundan dönmemesiydi."
 
"Peki hocam bizim imtihanımız neler?"
 
"Bizim imtihanımız bencilliklerimiz, hırslarımız, ihtiraslarımız. Bizim imtihanımız, içerisine düşüp de bir türlü çıkamadığımız para,  mal, mülk, makam, itibar, şan, şöhret kuyuları. "
 
"O zaman bu yolda amaçlarına ulaşmak için, yalan söyleyenlere, iftira atanlara, kul hakkı yiyenlere, yani yolunu şaşıranlara Allah doğru yolu göstersin diyelim. Değil mi hocam?"
 
"Evet evladım. Allah kimseyi şaşırtmasın."
 
"Verdiğimiz bilgiler için çok teşekkürler hocam. Tekrar hayırlı Cuma'lar."
 
"Allaha emanet ol evladım. Sana da hayırlı Cuma'lar"
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..