Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Holding Cemaatler Analizi. İslam AŞ. ve Peygamberi de (SAS) değil (CEO) yaptılar (Haşa)

Holding Cemaatler Analizi. İslam AŞ. ve Peygamberi de (SAS) değil (CEO) yaptılar (Haşa)
 

İslam öncesi MEKKE Arapları putları alıp satıyor bundan muazzam para kazanıyorlardı. Kurak belde de başka geçim yolu bulamamışlardı. Günümüzün çoğu cemaati'de aynısını yapmakta. Çoğu hak adına konuşup, Kemalizmin geçmişteki hatalarından beslenip din ve Allah satıp kasalarını doldurmaktalar.

Kurdukları sözde İslam A.Ş'nin Mekkelilerin İslam öncesinde ki Hubel A.Ş'den çok farkı yoktur. İşin acı tarafı tıpkı put alıp satan İslam öncesi Mekkelilere ne kadar benzediklerinin farkında bile değildir. Çoğu Dar'ül Erkam Mahalle okulunu gündeme bu yüzden getirmiyor, çünkü kendi Hipermarketlerine müşteri çekmek istiyorlar.

Nedir İslam A.Ş ve bunların tasavvurundaki Hz Muhammed (CEO)?

Türkiye'de cemaat kurma ve idaresi çok basit. Bunun için cemaat kurmaya önce karar verilir. Sonrada adım adım şu sıralar takip edilir.

1-ŞİRKET pardon CEMAAT TÜRÜ: Kurulacak cemaat geleneksel mi olacak yoksa risaleler mi sömürülecek?

2-KİTLENİZİ SEÇİN: Geleneksel cemaat daha çok iş yapar hem fazla bilginiz de yoksa bu kesimleri daha rahat sömürürsünüz. Çünki sizde hitap ettiğiniz kitlede cahildir zaten. Bu sebeple ne kadar geleneksel olursa o kadar iyi başarınız için.

3-AKSESUAR: Bunun için hemen cemaat kuracak kişi sarık sakal cübbe tespih post hacı yağı, sürme vbeksik edilmemeli,

4-SOY SEYYİDLİK OLMALI: Hepsinin ardından önce en cahil ama en zengin semtlerden birinde daire tutulur. Cemaat lideri hem anadan hem de babadan seyyid olduğunu iddia ederse şansı daha yüksek olur.

5-İLİM DÜZEYİ: Arapça bilmesede ortaokuldan bildiği sureler bir kaç hadiste yeterli olur başlangıç için. Yandaşlarla beraber zikir halkaları oluşturulur. 

6-KERAMET: Kerametsiz olmaz. Etraftan size sadıklar  hemen uçtu kaçtı efsaneleri uydurur. Zaten bu efsaneler şeyhi uçurur artık. Şeyhi yakalayana aşk olsun.

7-SADAKA PARALARI İLE SALTANAT:  Cemaatte Kuran kursu, hadis dersi diyerek yavaş yavaş, yurt murt açacağız diye zengin ilk okul mezunu Kurandan bi haberlerin paraları CENNET VAADİYLE ve CENNETTE HURİ vadiyle söğüşlenir.

6-SIR ODASI ve BEDAVA CİNSELLİK: Eğer midesizseniz ve ahlaktan nasibinizi almamışsanız dahada ileri gider cemaatinizde karısı güzel olanlara yandaşlarınız aracılığı ile SIR ODASINA ÇEKERsiniz ve orada Havlet ayağına müritlere SIRLI uyuşturucu su içirtip badelemeye başlarsınız.

Lütfen okuyunuz http://www.haberturk.com/yasam/haber/671336-badeci-seyhten-sok-savunma

7-Cemaatten kızlarına göz koyduğunuz adamlara "Ben Rüyamda kızını gördüm" diyerek 70 yaşında iken 15 yaşında torununun torunu yaşında eşin olur.

8-İşler yolunda giderde çok fazla mürid avlanırsa toplanan paralarla önce yerel gazete, matbaa, kitaplarla Şeyh'in hayatı zikir kitapları da basılır. Daha iyi giderse Radyo ve TV kanalları internet siteleride açılarak müşteri pardon mürit sayıları da arttırılır. 

Arada bir vicdanın sesi yaptığının yanlış olduğunu sana söylerse Şeytan'ın ve Nefsin "Merak etme onların hidayetine vesilesin sen, sen olmasan daha büyük günahlara gierelerdi senin sayende kurtuluşa erecekler" der, ayrıca Şeytan "Sabah namazı senden düştü artık" der ve kıldığın sahte namazıda bırakırsın.

İşte bu geleneksel cemaat kuranlardan bazılarının üç aşağı beş yukarı durumu. Elbette hepsi böyle değil içlerinde samimi ve AHLAKLI olanlarda var. 

Burada ana kriter AHLAK olmalıdır bir cemaatin durumunu anlamak için. 

Daha okumuş yazmış kesimleri sömürmek için bunlarla yetinemezsiniz.

Bunun için bilgili olmalısınız. Üç beş dua ile kandıramazsınız bu kesimi. Mesela Risaleler iyi sömürü araçları. Yada bizzat Kurancılık edebiyatı yapmak. İlkini küçük gösterir onun yaptıklarını eleştirerek kendi cemaatini büyütebilirsin mesela.

Şeytan buradan vuramaya başlar bu seferde. Sorun müşteri pardon mürid kapma sorunu zaten.

Bunun için ne yapılmalı?

1- Öncelikle kendin gibi entellektüelleri bulursun. Ancak sana karşı olanları tek tek afaroz edersin çeşitli bahanelerle. Ya da uzaklaştırırsın bişekilde.

2-Risalele ve Kuran bilgini alabildiğince konuşturursun özellikle Kürsülerde, hatta ağlarsın da zaman zaman. Çünkü Türk halkını en kolay ağlayarak vurursun.

3-Şirketi pardon cemaati kürsü kurallarıyla yönetemezsin der sana şeytan uzayrsın ona, CEO olmalısın der sana Şeytan olursun. Kürsüde ve ekranlarda sahabeyi ama masa arkasına geçtiğinde Donald Trump olmalısın böyle cemaat kurmak için. Eh koca cemaat nasıl yönetilicek başka türlü.

4-ABD'li ve Britanya'lılarla gizli ittifaklar kurarsan şayet daha hızlı büyürsün (ama dikkatli olmalısın bu kurtlar seni sonra beslendiğin ülkene hain de yapabilir) ve bi bakmışsın Radyon, yayınevin, TV'lerin, sana bağlı holdingler hatta BANKAlarında olmuş olur. 

5-Ha bu arada neredeyse unutuyordum birde yardım derneği kurmalısın göstermelik. Kurmalısın ki sana olan güven tazelensin. Himmetleri daha fazla toplayasın. Uzak memleketlerdeki garibanları kurtarmaya gidersin burnun dibindeki yan komşun acından ölür, kendi cemaatindeki insan bile zor durumdadır, hatta cemaate yakın bir isim yardım dilenir "Allah versin" dersin.

6-Lüks arabalar yada binalarda mümkünse malikanelerde oturulmalıdır ki saygı göresin. Ne kadar elitist müridin varsa o kadar övünürsün kendi kendine.

İşte İslam görünümlü Cemaat modelerinin önemli kısmı böyle.

Elbette bütün cemaatler böyle değil ama bu şekilde çalışanlar da az değil. Bunları haberlerden ve mahkeme tutanaklarından rahatça görmekteyiz.

Peki ne yapacak insanlar. Başka yolu var mı?

Var...

Hz Muhammed'in bu yarı kapitalist yarı Müslüman görünümlü yapılardan farklı sistemi vardı elbtte.

Neydi o sistem?

DARÜL ERKAM SİTEMİ?

Şeytan bir tane DARÜL ERKAM'la baş edemedi, ancak CEMAATLERLE başedebiliyor, onların çoğunu birbirine rakip şirket gibi gösteriyor kavga da büyüyor. Hepsi VAHDET der ama vahdet yolunda oturan onlardır azı dışında. Onlarda Cennet vaad edemediği için büyüyememiştir...

En Büyük SÜNNET Darül Erkam'dır.

1-Bir cemaat veya cemiyet kamburu olmadan, reel siyasete yenilmemiş, içine her ırktan, düşünceden siyasi görüşten insanın gelebildiği DAR'ün ERKAM kurmak.

2-Sadece oku oku geç kendini tatmin et değil bu. Herkese sırayla söz hakkının verildiği dinleme ve konuşma adabının olduğu bir platform. 

3-Her sokakta her caddede her apartmanda sadece toplanmak, okumak konuşmak, dertleri sıkıntıları paylaşmak, dost olmak arkadaş olmak yoldaş olmak insan olmak, bir potada bulunmak birlikte eritmek egoları.

4-Belli bir zaman diliminde Kuran ve kavramları öğrendikten sonra dağılmak, ama birbirinden kopmamak ve gençlerle yeni birliktelikler ve DAR'ül Erkamlar kurmak.

Bu işin eğitim ayağıydı... 

5-Bu yapılanma da kimin lider olduğu önemli değil. Lider sadece Kuran'ın ilkeleri olmalıdır. Kendini tatmin etme niyetinde olan bir entellektüelin düşünce ciması ve tek elinde olmamalıdır.

6-Yanındaki dostunun derdiyle dertlenmek, derdine yalandan " Allah yardımcın olsun" dememek bizzat insanların yardımcısı olmaya çalışmak. İlla fakirlere eşya ve yemek götürmek zorunda değilsiniz,  en azından bir ziyaret içten bir merhaba, çay içmek, sosyal olmak, hayatın içinde olmak.

Onlar yoksulluğa, yokluğa zaten alışık, zor olan yalnız kalmak, bir elin tutmaması sizinle brinin çay içmemesi, kapınızı kimsenin AÇMAMASI. İşte insana en çok bu koyuyor...

Görmezden gelmemek. Ne kendini, ne ev halkını, ne akrabanı, ne komşunu, ne mahalleliliyi, balkona konan kuşu, sizden ekmek isteyen kediyi yada ilgi bekleyen köpeği... Korkmayın abdestiniz bozulmaz, ama sevmezseniz insanlığınız bozulur....

İngilizcede cehalet neydi? IGNORANCE. Harika bir kelimeyle açıklanır cehalet. To Ignore'dan, yani "görmezden gelmek"ten gelir anlamı.

Her CAHİL görmezden gelir, isterse alim olsun. Sadece KURAN görmek isteyene gösterir SIRAT'ı ( STREET-STRAAT STRASSE - Doğru Caddeyi) ..

Allah hepimizi Tevhidin dört ilkesinden ayırmasın...

Ahlak ve onun çocuğu vicdandan...

Adalet ve onun çocuğu sorumluluktan...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..