Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Holigan saldırısı

Holigan saldırısı
 

O hani ‘’kimse geçmiyor, köprünün parasını geçmeyen ödüyor’’ denilen Osmangazi köprüsünde durdurmuşlar Bursaspor otobüsünü. Demek ki geçen oluyormuş!!...

Oluyormuş da  köprünün üstünde bekleyip de geleni geçeni sopalayan Deli Dumrul’lar sotaya yatmış orada bekliyormuş kafileyi.

Durdurup, sopa, taş, bıcak, tekme, yumrukla  girişmişler futbolculara.

Sen Kasımpaşa’dan 4 yersin ha?

Bunlara taraftar demek ne kadar Uygur, onu Federasyona sormak lazım.Çünkü her maçtan sonra bunlar sayesinde kulüplere para cezası verip, sırtlarından para kazanıyor.

Bir de Bursaspor’un yöneticilerine. Onlar bunları herkesten daha iyi tanıyor çünkü.

Daha 2 hafta önce Bursa’da, Fenerbahçe maçında  sahaya inip bir zamanlar  Bursa’da oynayan Volkan Şen’e saldıran o meczup ne olmuştu?..

Bursaspor’un anlı şanlı yöneticisi Hakan Dinçtürk attığı twetter mesajıyla ‘’kardeşimizi karakoldan aldık, hayırlısıyla evine teslim ettik’’ mesajı atmış, çok büyük bir iş başararak taraftarın gözünde ilah olduğunu sanmıştı ama onu oradan çekip alırken, kendi futbolcularını adeta bu holiganların ortasına atmıştı.

Daha iki hafta sahaya giren ve maç boyu Fenerbahçe’li futbolculara küfür eden tribünler için muhteşem iltifatı yapan Bursaspor Başkanı bugün Osmangazi köprüsündeki olay için ‘’Kara bir leke’’ diyor.

Holigana arka çıkarsan, onu ceza yemekten kurtarırsan  gün gelir sana da bulaşır. O tavizi vermişindir bir kere..

Türkiye’de futbolun yaşanan olaylar ve başarısıszlıklardan, tuhaflıklardan anlaşılacağı gibi TFF tarafından iyi yönetilmediği ortada. Eğitimlerinin yetersiz olduğu, projelerinin eksik olduğu söyleniyor ve bilinen bir gerçek.

Her hafta, kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle tribün kapatmak, astronomik  para cezaları kesmek otomatiğe bağlandı ama demek ki bu da, bunlar önlensin diye çıkarılan Passolig uygulaması gibi yetersiz kalıyor.

Nasıl kalmasın ki?.

Aradan 3 sene geçti. Fenerbahçe’li futbolcuları Trabzon’dan dönerken otobüsü kurşunlayarak, toplu imha etmek isteyen caniler yakalandı mı? Onu boşver de arandı mı?

Bu ülkede yaşıyorsanız, hiçbir şey olmamış gibi rahat olamazsınız.

Fenerbahçe Kulübü 3 Temmuz’un spordaki en büyük mağduru.

Dava yargıtayda ama bir türlü sonucu açıklanmıyor. Fenerbahçede etkisi günümüzde hala süren kaos ve başarısızlığın en temel nedenlerinden biri de budur. 

Geciken adalet, adalet değildir ama Yargıtay Fenerbahçe Kulübünün ‘’müşteki’’ yani doğrudan zarar gören taraf olmasını reddetti!!..

Yani Avrupa Kupalarına katılımı engellenen, futbolcuları kaçıp giden, borsada hisse senetlerinin değeri yerlere düşen, Başkanı içeri tıkılan Fenerbahçe doğrudan zarar görmediyse, neyin davası görülür?...

Bursaspor’lu futbolcuların yaşadığı kabustan ve buna sebep olanlardan çıktık, buralara geldik..

Kimse kusura bakmasın..

Futbolda böyle bol para, kulüplerde yönetici diye böyle adamlar olduğu ve işlediği suç ne olursa olsun, birileri tarafından kurtarılacağını bilen bu holiganların varlığı olduğu müddetçe bu sopadan kaçış yok Bursaspor’lu kardeşlerim.

Osmangazi köprüsünde olmazsa Malabadi köprüsünde, yeni yapılacak Çanakkale köprüsünde, sen olmazsan başkasına maalesef, çare aranmadıkça, dürüst davranılmadıkça o sopa sırtından eksik olmayacak gibi.

Çünkü futbol birilerinin kazanması, birilerinin kaybetmesi üzerine kurulan bir oyundur.

Dün o köprüde sen kaybettin.

Yarın başka bir yerde bir başkası.. Birileri  hiç hakları olmadığı halde koca bir  futbol şehrinin tüm sporseverlerini töhmet altında bıraktı yine. 

Böyle durumların çaresizliği için maalesef söylenecek tek söz vardır. Geçmiş olmuyor ama söyleniyor işte..

-‘’Geçmiş olsun’’

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..