Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Kitap
 

Holistik evren tasarımı

Holistik evren tasarımı
 

- İnsan ve Evreni Anlamanın Altın Yolu -

Bu kitabın başlığını gördüğümde ve arkasını okuduğumda ‘tamam , bu’ dedim.Çünkü evrenin işleyiş biçiminin bilimsel kanıtını kolay bir şekilde sunan anlatımlara ihtiyacım vardı.

Metafizik kavramlarını, modern bilim, ‘kuantum fiziği’ ve ‘hologram kuramı’ terimleri ve farklı işleyişleri ile bizim anlayışımızı zorlayabilir. Ama bu kitabın okuduğumda anlaşılabilir kolay dili ve mükemmel bilgileri sayesinde, bilgelik ve bilgiyi birleştiren bir köprü niteliğinde olduğunu söyleyebilirim.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra, Münih ’te Ludwig Maximilians Üniversitesini’nde doktora çalışması yapan, araştırmacı, yazar, yayıncı AYDIN ARITAN, uzun yıllar süren araştırmaları sonucunda hazırladığı kitabındaki bazı konu başlıklarına bir bakalım:

Hologram Nedir ve Nasıl İşler bölümünde; yazar bu sistemin nerelerde kullanıldığını, görüntüyü kaydetme ve fotoğraf ile arasındaki farkı, anlatıyor. Beynin nasıl işlediğini, hafızanın beyin hücrelerine nasıl kaydedildiğini, gibi sorulara cevap bulabileceğimiz bilgileri içeriyor.

Kuantum Fiziğine geçişle, atom altı parçacıklarının hakkındaki özellikleri ve Kader konusunun Kuantum Anlayışı Açısından yorumunu(en çok bu ilgimi çekti) içeren kitap, olumlu düşünmenin gücünün bilimsel açıklanışını ve yapılmış araştırmaları içeriyor.

Atomaltı alemin canlı olabileceğinin ve evrenin bir hologram düzeni olduğunun kanıtlanması sonucunda, artık yeni bir düşünce anlayışı yapısı kurmak bölümüne giriyoruz.

Holistik Evren Tasarımı, bize şu gerçekleri bilimsel yolla açıklıyor:

Hepimiz aynı bütünün parçalarıyız.

Varedilmiş her birim, bütün evren bilgisine sahiptir.

Bütün bilgiler her an ve her yerdedir.

Evren ancak tek tek algılanmalar sonucunda canlanır.

Bu düşünceden yola çıkarak, bir diğerini sevmenin, dostluğun, dayanışmanın bir bilimsel zorunluluk olduğunun da farkına varıyoruz.

Ruh ve Bilimin arasındaki bağlantıyı merak eden zihinlerin, -kendim gibi-, bu kitaba çekiliş duyabileceklerini düşünüyorum.

www.indigodergisi.com Kasım 2006 da yayınlanmıştır.

 
Toplam blog
: 20
: 1393
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

Öğrenci ..