Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
Blog
Okunma Sayısı
479
 

Hollanda Seraları ve yazı uğraşı!

Hollanda Seraları ve yazı uğraşı!
 

Salçayı yağda kavuruveriyorum; üzerine iki bardak su ilave edince mis gibi ‘ domates çorbası’ oluyor” diye yazmıştı, bir hanım üye,


Bu çorba tarifini okuyunca hafiften bir hayal kırıklığı yaşamıştım tabii… Sitede ilk yılımdı ve sanırım ilginç “yemek tarifleri” Milliyet Gazetesinde değerlendiriliyordu ya da buna benzer bir şey vardı  galiba!


“Soğanı yağda bir güzel öldürürsün… Ondan sonracığıma…” diye başlayan yemek blogları birbiri ardına yayına veriliyordu! Serde aşçılık olduğundan pek çok tarifi okumuşluğum vardır ama aklımda sadece biri kalmış!


“Salçayı yağda kavuruveriyorum; üzerine iki bardak su…”


“Al sana domates çorbası!”


Hani sanki “Klavye başına oturuveriyorum ve şak diye ‘YAZAR’ oluyorum” dermiş gibi!


Çok daha sonraları ben de kabul ettim tabii!


Yağda kavrulan salça da domatesten üretiliyordu ve üzerine iki bardak su ilave edince…


“Mis gibi çorba” oluyordu!


Bu “salçalı” durum zamanla diğer kategorilerde yayına verilen yazıları da ister istemez etkiledi!


Bol salçalı “şiirler” ve özellikle de “denemeler” sonraların işidir!


Hadi haklarını yemeyelim… Binde bir de olsa… “Salataya doğranmayacak oranda  olgunlaşmış 4 adet orta boy domates (kabukları rahat soyulsun diye) sıcak suyun içinde dinlendirilir"  diye yazıya girizgâh yapan üyeler de vardı elbette. Hani yani domates çorbasına “cossss” diye su ilave edilmeyeceğini bilirlerdi en azından!


Ama öyle veya böyle… Güzel ülkemde “Yastık altı yazarlığı” nihayete ermişse; bunda Milliyet Blog Sitesi’nin payı büyüktür!


Henüz blog sitelerine “boca” edilmemiş şiir veya yazı kalmış mıdır, bilinmez.


“Yeni” bir şeyler yazmak da pek o kadar kolay olmasa gerek!


Sıcak suda bekletilmiş domateslerin kabuklarını soyacaksın daaa…


Kabukları soyulmuş domatesleri mikserde bir güzel(krema kıvamında) kıyacaksın daaa…


Uzun iş be dostlar; uzun iş valla!


Öte yandan bu site “8 000 blog yazdım; bu 9 000. bloğum vs.” diye “analizler” yapan üyeler de gördü!


Şimdi yoklar! Olanlara da kulak asmayın siz!


“Beklentileri neydi”, bilemeyiz elbette!


Eli ayağı düzgün bir sitede yazarken insan (daha) nereye “sıçrayabilir”; pek kestiremiyorum ben

.
Binlerce blog yazıp bir iz bırakamamak!


En kötüsü de “hatırlanmamak”!

 
“Memur” ağırlıklı bir sitede yazarken bile bazı “beklentilere” girebiliyoruz!


Parlak bir fikir… Yakamozlu bir söylem… Ortalığı yakıp kavurmasa da “kıvılcımlı” bir klavye kıvraklığı bekliyor insan1


Haaa! Yoksa böyle çizgi ötesi hamleler sormak gerekir

:
Niye yok?


Ufacık, ufacıcık “tık ve yorum” hesapları…


Günün rayiciyle 10 para etmez beklentiler


Sahte sevgiler, sahte saygılar!


“Şirin” görünme kaygıları…


Dudaklarda yapıştırma bir gülücüğün eşliğinde yazılan o samimiyetsiz “övgü” yorumları..

.
Asıl diyeceğini diyememek!


Şu sanal alemde bile tırsıp kalmak!


Allah düşmanımın bile başına vermesin, dostlar!


Hayatında bir kez olsun “Kapıyı çarpıp çıkamayanların”…

Yeri gelince okkalı bir "h...tir len"  çekemeyenlerin...

Her türlü resti görüp "alayına kitakse" diyemeyenlerin...


Ayda bir de olsa “Dünyanın anasını bir pula satamayanların” işidir bunlar!


Kavururlar salçayı ve boca ederler iki bardak suyu!


Al sana domates çorbası!


Kokusuz, ruhsuz ve de renksiz!


48 saatte yetişen hormonlu Hollanda salatalıkları gibi…


Yavan!


Beni anlıyorsunuz, değil mi?

                                                          

Ohannes, Nuray Ors, PınarG ve 1 diğer kişi bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

:))) o değil de; domates çorbası kaşar peynir ve kızarmış ekmeksiz hiç olur mu!

Esma KAHRAMAN 
 15.02.2014 16:54
Cevap :
Olar mı hiç? Tabii kine olmaz! İlle de kızarmış ekmek!  15.02.2014 19:00
 

Geçen yaz eşimle bir bahçe yaptık bir sebzeler yetiştirdik inanılmaz oldular. Kendi bahçemizden tavşan gübreli domateslerimizden 90 şişe domates konservesi yaptım. Bugün vakit bulabilirsem bende kendi domates çorbası tarifimi yazacağım Ümit Bey, beğenine sunacağım bakalım artık. Hani konu domates çorbası ya ondan ötürü:)))) Keyifle okuyorum inceleme yazılarını, komşularda ne var ne yok... Aslında hepimiz biraz oyalanmak biraz kabul görmek biraz "Ben burdayım benim de farkıma varın" demek istiyoruz da... Anlatım ve ifade ediş biçimlerinde ki farklılıklar böyle ayrıcalıklar oluşturuyor kimi zaman yazılara dökülen. Gözlerine sağlık iyi ki varsın sağlıkla kalın

kevser şekercioğlu akın 
 14.02.2014 9:10
Cevap :
Ben Kevser Hanımı bilmez miyim? "Benim domates çorbam iyidir" diyorsa iyidir elbette:)  14.02.2014 21:01
 

Hayırdır! Domates çorbası, yemeğin tuzu vs... Mutfaktan yayındasınız bu ara! Gulaş konusunda çekimser kalayım diyorum, sarışının gazabına uğramak riski var!

Nilgün Akad 
 12.02.2014 22:32
 

Değerli Ümit Culduz, Bir Fıkramız var! "Pisipisine yatayi" Konyalı ile Tonyalı askerde arkadaş olur, terhisten sonra birbirlerini memleketlerine davet ederler. Konyalı, Tonyalının memleketine gittiğinde Karadenizli arkadaşı onu gezdirirken bir ara mezarlığın önünden geçerken arkadaşını içeri sokmuş:-Ha purasi da guzel yerdur da! Konyalı la havle çekip mezarlığına girmiş. Bakarken mezar taşlarındaki tabanca resimleri görür. Bazısında bir, bazısında iki, bazısında üç tabanca resmi vardır. Hayretle resimleri Tonyalıya sorunca,Tonyalı:-Ha bu bir tabancalı demek, vurdi vuruldi demektur. İki tabancali olan vurdi vurdi vuruldi demektir. Uc tabancali olan vurdi vurdi vurdi vuruldi demektir. Bu alti tabancali ne yigit uşak idi, vurdi vurdi vurdi vurdi vurdi vurdi ve de vuruldiii. Konyalı şaşkın bir halde üzerinde tabanca resmi olmayan taşı gösterir sorar:- Peki bu ne? Tonyalı “boş ver" anlamında başını sallar, -O mi? O ne vurdi, ne vuruldi, pisipisine yatayi ha burada..." Sağlıcakla kalınız.

Canmehmet 
 12.02.2014 11:49
Cevap :
"Pisipisine yatmak"... "Furulup ölmekten de" zor sanırım. Temel haklı bence:) Gülümseten ve düşündüren yorumunuz için teşekkürler Hocam. Saygılar.  12.02.2014 21:22
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 312
Toplam yorum
: 4634
Toplam mesaj
: 24
Ort. okunma sayısı
: 1572
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster