Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '08

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Hollandaca dil eğitimi (uyum kursu)

Hollandaca dil eğitimi (uyum kursu)
 

Hollandaca Dil Kursu


Yerleşim temel bilgi sınavı nedir?

Yerleşim temel bilgi sınavı bulunduğunuz ülkedeki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğunda girilmesi gereken bir sınavdır.

Geçici Oturum Müsaadesinin (MVV) alınması için yerleşim temel bilgi sınavını kazanmak şarttır. Yerleşim temel bilgi sınavı (sözlü olarak telefonla) Hollandaca dilinde yapılmaktadır. Bu sınavda Hollandaca dili ve Hollanda toplumu hakkında temel sorular sorulmaktadır. Sınava iyi bir şekilde hazırlanmış olan herkes sınavı geçebilir.

Fahri Konsolosluklarda yerleşim temel bilgi sınavına girmek mümkün değildir. Sınavı geçtikten sonra da aile birleşimi için veya oluşturmak için Fahri Konsoloslukta MVV başvurusunda bulunmanız veya oradan MVV almanız mümkün değildir.

Yerleşim temel bilgi sınavına girmek için Elçilikten/Başkonsolosluktan randevu almanız gerekmektedir.
Randevu alabilmeniz için 350, 00 Euro sınav ücretini Hollandanın Dışişleri Bakanlığına ait bir banka hesap numarasına yatırmanız gerekmektedir. Ödeme işleminden önce başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu aşağıdaki internet adresinde bulabilirsiniz: www.minbuza.nl/inburgering-aanmeldingsformulier .

Uyum Sınavı

Sınava Girme Prosedürü nasıl işliyor?

Aday sınav için belirtilen tarihte Eçilik veya Konsoloslukta hazır bulunur. Aday öncelikle geçerli bir pasaport ile kimliğini doğrular. Pasaportun fotokopisi de kimliğin doğrulanması için yeterlidir. Adayın kişisel bilgileri not edilir, fotoğrafı çekilir ve parmak izi alınır. Ardından görevli tarafından adaya sınav süresince neler yapması gerektiği konusunda bilgi verilir. Sınav doğrudan bilgisayara bağlı bir telefon aracılığı ile yapılır. Sınav başlamadan önce adaya Hollandaca olarak kendisinden yapılması istenen şeyler tekrar hatırlatılır. Aday mikrofondan sesi duyar ve sorular bilgisayar aracılığı ile sorulur. Kulaklık eklenmiş mikrofon aracılığı ile aday cevaplarını sesli olarak iletir.

Genellikle teknik bir arıza yoksa adaya kazanıp kazanamadığı sınav bitiminden sonra soylenir.Teknik arıza bulunması halinde sınavın incelenmeye alındığı birkaç gün içerisinde sonuçların adreslerine gönderilecegi söylenmektedir.

LALE TALENGROEP ANKARA
İLETİŞİM; 0312 4412264 VE 0505 4131820

 
Toplam blog
: 8
: 2148
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

Holllandada Yüksek Okul Eğitimi aldım. İşletme ve Finans konusunda iş deneyimlerim var. Hollandacayı..