Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '12

 
Kategori
Sinema
 

Hollywood'daki gururumuz Tamer Hassan !

Hollywood'daki gururumuz Tamer Hassan !
 

Tanıştırayım, Hollywood'daki gururumuz Tamer Hassan !


 

Sabah televizyonu açtığımda, Saba Tümer’in  Londra Hyde Park'ta, Antonio Banderas’a oldukça benzeyen yakışıklı  biriyle röportaj yaptığını gördüm.

Türkçe’yi zor konuşuyor olmasından, uzun yıllar yurt dışında yaşadığı anlaşılıyordu bu kişinin.

Adı Tamer Hassan olan Londra doğumlu oyuncu, Kıbrıslı bir Türk.

Batman Begins, The Football Factory, City Rats, The Business, korku kapanı 3 gibi filmlerde rol almış ve Hollywood’da kariyerine emin adımlarla devam ediyor.

Eski boksör olan oyuncu ciddi bir sakatlıktan sonra oyunculuğun yanı sıra halen Londra’da bir restoran ve gece kulübü isletmeciliği de yapıyormuş.

Gece hayatının içinde olduğu için, fark edilmesi kolay olmuş.

Film yapımcılarının ısrarlarına en sonunda direnememiş ve bir zamanlar Haluk Bilginer’i de İngiltere’de üne ulaştıran popüler “Eastenders” dizisinde rol almış.

İngiliz televizyonunun en uzun ömürlü dizilerinden biri olan “Eastenders”te Tamer Hassan’ın canlandırdığı karakter de, “Ahmet” adlı bir Türk genciymiş.

Hollywood’un ilgisini çekmekte fazla gecikmeyen Hassan, Orlondo Bloom, Morgan Freeman, Richard Gere gibi Hollywood ünlüleri ile birçok filmde oynayarak büyük başarılar elde etmiş.

Bizi yurt dışında başarıyla temsil eden bu Türk’ü sizlere tanıtmak istedim. Belki benim gibi bilmeyenler vardır diye.

Bugüne dek 40 kadar önemli filmde rol alan yakışıklı oyuncu, Türkiye’den herhangi bir film veya dizi teklifi gelirse sıcak baktığını söyledi.  

Umarım en kısa zamanda Türkiye’de çekilecek bir film veya dizi ile ekran karşısında olur ve bizler de yeni yüzler ve yeteneklerle tanışırız.

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..