Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

HOLLYWOOD YANAĞI NEDİR?

Hollywood yanağı estetiği (bişektomi)

Hollywood yanağı, yüze keskin ve köşeli bir görünüm kazandırmak için uygulanan estetik cerrahi işleminin jenerik adıdır.  Bu işlemler literatürde “bişektomi” olarak anılır ve plastik cerrahlar tarafından uzun süredir uygulanmaktadır.

Bu operasyon, yanak içlerindeki fazla yağ dokularının alınarak yüzün şekillendirilmesi esasına dayanır. Operasyon sonrası elmacık kemikleri ve çene hattı vurgulanır, ters üçgen şekline benzer bir yüz görünümü ortaya çıkar.

Hollywood yanağı ismi, Hollywood’un ünlü isimlerinin yüz şeklinden kaynaklanmaktadır. Angelina Jolie, bu yüz şeklinin popülerleşmesine yol açan isim olmuştur.

Hollywood yanağı estetiğine ihtiyacı ortaya çıkaran durum, genellikle yuvarlak yüz hatlarıdır. Ancak kilo ya da genetik kaynaklı olarak yanaklarında ve yüz hatlarında fazlalık olduğunu düşünen, daha keskin yüz çizgileri isteyen hastalar, bu estetiği talep etmektedir.

Hollywood yanağı estetiği nasıl yapılır?

Hollywood yanağı ya da tıbbi adıyla biştektomi ameliyatı, ağız içinden belirlenen noktadan girilerek, yanak bölgesindeki fazla yağ dokularının alınmasıyla yapılır. Bu ameliyat sonrası hastalar daha ince görünen bir yüze sahip olur.

Bu ameliyat, genellikle lokal ve sedasyon anestezisi altında yapılır. Nadiren genel anestezi altında yapılır. İşlem, yarım saat ile 1 saat arasında sürer. Ağız içinden gerçekleşen işlem sonrası sadece bir-iki dikiş atılır. Bu dikiş, kendiliğinden eriyecek özellikte olup, dikişin alınmasına gerek yoktur. Görünür bir iz kalmayacak olması da Hollywood yanağı ameliyatının avantajlarından biridir.  Yüzdeki yağ dokularının azaltılmasıyla elmacık kemikleri ve çene bölgesi ön plana çıkacaktır. Ancak dileyen ve uygun olan hastalara bu amaçla dolgu da uygulanabilir.

Erkekler de yaptırabilir

Hollywood yanağı her ne kadar kadınlar tarafından talep edilen bir ameliyat olsa da erkek hastalara da uygulanabilmektedir. Yanaklarında fazla yağ dokusu ve şişkinlik olduğunu düşünen ve bu estetik operasyona uygun olan erkek hastalarda bu inceltme işlemleri uygulanabilir.

İyileşme süreçleri

Bu operasyonun ardından hastaların ilk 2 gün boyunca sıvı yiyeceklerle, 3.günden sonra da püre kıvamındaki yiyeceklerle beslenmesi, iyileşme sürecinin hızlı ve sorunsuz geçmesini sağlar. Bir haftanın ardından hastalar her türlü besini tüketebilir.

Bu ameliyatın sonrasında ödem ve ağrı gibi şikayetler çoğunlukla görünmez. Ameliyat sonrası hastaların konuşmasına ya da istedikleri pozisyonda uyumasına engel olacak bir durum yoktur.     

Ameliyat sonuçları ne zaman ortaya çıkar?

Bu operasyonun hemen ardından yüz hatlarındaki değişiklikler gözle görülür hale gelir. Ancak ameliyat sonuçlarının tam olarak ortaya çıkması ve yüz şeklinin oturması birkaç ayı bulabilmektedir.

Yanak estetiğinde kalıcı sonuç

Hollywood yanağı estetiği bu bölgedeki yağ dokularının çıkarılmasıyla yapıldığı için son derece kalıcıdır. Yoğun kilo artışı olmadığı durumlarda yanaklar eski görüntüsüne dönmez.

 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar

www.sukruyazar.com info@sukruyazar.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..