Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Hollywood yanak estetiğine yakın plan

Hollywood yanak estetiğine yakın plan
 

Hollywood yanak estetiğine yakın plan


Başlık için yine çok düşündüm zira bu operasyonun adının ne zaman Hollywood yanak estetiği olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Bizim yıllardır yaptığımız Bichektomy bir bakıyorum Hollywood estetiği olmuş. Aslında konunun temelinde şu var:

Yüzü genç, taze göstermek.

Bu da ancak çıkık elmacık kemikleri, ince bir çene yani kısaca yıllarca dilde tüy bitse de söylediğim V şekli…

Bir surata bakarsınız, nedense diğerlerinden daha çekici ve güzel gözükür size. Bakın dikkat edin o yüz, mutlaka bu az evvel saydığım özelliğe sahiptir. U şeklini almış bir yüzden daha çok ilgi çeker V şeklindeki yüz.

Şimdi olayın burada farklılaştığı nokta şu: Eğer yanaklarınızda çok fazla yağ varsa, yüzünüzü bu istediğimiz V şekline sokmamız güç olacaktır. İşte bu sebeple öncelikle yanaklarda bulunan Bichat yağ yastıkçıklarını çıkartıyoruz. İşte bu sebeple ismi yanak estetiği olarak geçiyor ama hala Hollywood nereden geldi bilmiyorum.

Yanak estetiği nedir?

Hollywood yanak estetiği yani yanak estetik ameliyatı, anestezi veya sedasyon ile yapılır. Geleneksel yöntemle operasyon sadece ağızdan yapılır ve dışardan iz yoktur. Dış tarafta, yanağın içindeki yağ miktarının azaltılması nedeniyle yanlarda düzleşme olur. Ağızda uygulanan kesi uygun anatomik planlardan geçirilirse, yağ kütlesine kolayca ulaşılır ve yanakta dolguya neden olan bu fazla yağ kütlesi çıkarılır. Bu iri yağ kütlesine az evvelde dediğim gibi Bichat yağ yastığı denir ve insanlarda anatomik konumu önceden yani genetik olarak belirlenmiştir. Bichat yağ yastığı, ana kitle ve üç, dört uzantıya sahiptir. İşte bu sebeple ne kadar ve ne hangi doğrultuda alınacağına, estetik cerrahınız, yüz totalinizi inceledikten sonra karar verecektir. Kişiye özel bir planlama yapacaktır.

Ve Örümcek Ağı estetiği…

Evet yağ yastıklarını aldık. Şimdi sıra geldi yüzü iyice V haline sokmaya, işte bu noktada Örümcek Ağı estetiğini devreye sokuyoruz. Her iki yanağa da Örümcek Ağı estetiğini yaptığımızda, küçük çene, çıkık elmacık kemikleri formu yakalanmış oluyor.

Yanak estetiği ameliyatından sonra ağız içinde küçük dikişler olacaktır. Bu nedenle, operasyondan sonraki ilk gün boyunca sıvı besinler tercih edilmelidir. Günün ilerleyen saatlerinde, normal gıdalar yemeye devam edebilirsiniz ve yavaş yavaş çiğnemede herhangi bir zorluk yaşamazsınız. Yanak estetik ameliyattan sonra ağız gargarası ilk üç gün boyunca yapılmalıdır. Çünkü ağız içindeki dikişleri mümkün olduğunca steril tutmak gereklidir. Dikişlerin bir kısmı genelde yumuşak bir dokuya sahip olduğundan ağrı hissedilemez, bazen hastalar ağızlarında dikişleri olduğunu dahi unuturlar. Yanak estetik ameliyattan sonra ağızdaki dikişler birkaç gün içinde çözülür, bu nedenle yanak kısmında yaşadıkları çok hafif hassasiyet birkaç gün içinde kaybolur. Ameliyattan sonra hastaların çoğu sosyal hayatlarına döner.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın !

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com

 

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..