Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '06

 
Kategori
Sinema
 

Holografik sinemanın sorunları

- 1936-2016 arasında holografik sinema yaratılması şansı vardı. Kullanılmadı ve kullanılmamış olacak. Bir öğenin kullanılması gecikirse, hiç kullanılmayabilir. Böylelikle holografik sinema başlamadan bitme noktasına getirilmiş olabilir.

- Üç boyutlu sinema yaratılamadan, kokulu, tadlı, dokunmalı sinema yaratılacak gibi görünüyor. Bu da holografik sinemayı engelleyecek bir öğe, çünkü seyirciler tümleşik bir sinemayı üç boyutlu görülen bir sinemaya yeğleyebilir.

- Bilgisayar oyunları üç boyut izlenimini holografi düzeyine taşıdılar. Onlardaki uzaysal devinim becerisi holografinin şimdilik yetileri arasında yok. Bu da holografik oyunların kurmaca veya belgesel holografik sinemadan önce satışa sokulabileceğini imler.

- 3 boyutlu görüntü veren bilgisayar yapıldı. Bu da holografik sinemanın oyunlarda uygulanma olasılığını arttıran bir durum.

- 2005 teknolojisiyle ön ürünleri henüz piyasaya sürülmediği için, hemen yaratılması çok pahalıya patlar. Sonuçta, olağan sinema salonlarında holografik film gösterilemez, ancak açıkhavada anfi-teatr’larda gösterilebilir ki o da 30 değil, 3 derecelik açıda üç boyutlu algılanabilir olarak.

- İzleyici, daha önce gözlüklerle seyredilen 3 boyutlu sinemaya karşı holografik sinemayı doyurucu bulmayabilir. Bu tür, olağan sinema salonlarında gösterilebiliyor.

- Holografik sinema, daha henz gerçekleştirilmeden, sinemayı başka bir şeye dönüştürebileceği baştan bilinen bir olanak. Yalnızca bu nedenle, onun gerçekleşmesini istemeyenler çıkacak. Zamanında, sesli ve renkli filme de karşı çıkan çok olmuştu.

- Holografik sinema, ‘ne’den çok, ‘nasıl’ sorusuyla ilgilenir. Holografik sinemada ‘ne / hangi tür film gösterilecek?’ sorusuyla ilgilenmez. Oysa, holografik sinema greçeğin birebir tıpatıp kopyası olabilir.

- Holografik sinemayı yaratacak olanlar ABD’dekiler veya Japonya’dakiler olacaktır. Japonların animesi ve Miike’si neyse de, oskar ödüllerinin bir de holografik sinema dalında verildiğini düşünün: Rezalet…

- Holografik sinema, eğer bu işi iyi bilenlerin elinde bilimsel eğitimde kullanılırsa, başlarda tümüyle bir eğitim aracı olabilir. Öğrenme hızını ve yeni bilgiye ilgiyi kesinlikle arttıracaktır.

- Holografik sinema, bilimkurgu romanlarda Asimov’un vizi-sonoru ve Lem’in ‘real’i varken, gerçekleştirildikten sonra, yeterince doyurucu bulunmayabilir, çünkü en azından başlarda görüntü kalitesi mükemmel olmayacaktır.

- Holografik sinema tekniği, görüntülü telefonlarda muhakkak denenecektir. Bu da onu sanatsal bir tür olmaktan uzaklaştırabilir.

- Holografik sinemayı başlangıç aşamasında icra edecek yönetmenlerin tümü, olağan sinemadan geldikleri için, özgün bir veya daha çok holografik sinema dilinin yaratılması gecikecektir.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..