Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

HOMELİNK'le yurt dışı tatil...

HOMELİNK'le  yurt dışı tatil...
 

Mutfaktan bahçeye çıkış kapısındayız


Yaz geldi, herkes tatil havasına girmeye başladı...Eee... O havalar beni de iyiden iyiye sarmışken, bende farklı bir tatilden bahsetmek istedim sizlere:
Geçen yıl HOMELİNK adlı uluslararası bir ev değişim sistemini tesadüfen keşfettik. Dünyanın dört bir yanından insanların birbirleriyle evlerini değiştiklerini, anlaştıkları süre dahilinde o ülkede, o evde, adeta kendi evlerinde kalır gibi keyifli, rahat ve de çok ekonomik tatil yaşantılarına sahip olduklarını öğrendik.
Bu sisteme dahil olmak çok kolaydı, internetten HOMELİNKTURKEY' i tıklamakla başladı herşey...Çok ciddi bir organizasyon olduğu izlenimini edinmiştik biraz araştırınca.
Merak ettiğimiz, kafamıza takılan herşeyi, Türkiye temsilcisi Samim Er'den öğrenebiliyorduk.
70 euro gibi küçük bir miktarı, yıllık üyelik ücreti olarak ödeyerek, bu heyecanlı yolculuğa ilk adımımızı attık. Evimizin resimlerini çektik. Ev değişimi yapmak isteyen insanlar için, evimizde bulunan imkanları yazdık(İnternet, TV, yatak adedi, sıcak su vs.) Bulunduğumuz bölgenin, gezi, eğlence, alışveriş yerlerinden kısaca bahsettik.
7-8 gün sonra ilk ev değişim teklifimizi Kanada'dan almıştık bile...Amerika'dan, İspanya'dan, Hırvatistan'dan ve daha hatırlamadığımız pek çok ülkeden. Doğrusu hem şaşırdık, hem de çok heyecanlandık.
Görücülere çıkan kızlar gibiydi Homelink'teki sayfamız. Teklifler sunuluyordu, biz arasından en kafamıza göresini seçebilecektik.
İlk ev değişimi deneyimimizi, Türkiye'ye yakın bir ülkede (daha öncede bir tur firmasıyla seyahat ettiğimiz İtalya'da) yaşayalım dedik.
İtalyan aileyle, defalarca yazıştık, birbirimizi tanımak adına. Resimler gönderdik, kendimizi, evimizi, şehrimizi tanıtan mesajlar attık. Dost olduk bir süre sonra. Ve sözleşmelerimizi yaptık.
Kalacağımız yer Kuzey İtalya'da Milano'ya 1 saatlik mesafede, Como gölüne çok yakın, mahalleleri genellikle dağların üzerinde kurulmuş ve Lecco gölünün yanıbaşında, Lecco adlı, harıka bir şehirdi.
Milano havaalanına inince otobüs-tren kullanarak yaşayacağımız eve gelmek, yaklaşık 2, 5 saatimizi aldı.
Evin anahtarları Türkiye'deyken bize postalanmıştı ve evin bölümlerinin kullanımıyla ilgili tüm notlar, daha önceki yazışmalarımızda bize iletilmişti.
Ama neyle karşılaşacağımız ve nasıl bir tatil geçireceğimiz konusunda tedirginliğimiz had safhadaydı. ( Aynı gün, İtalyan aile de Türkiye'ye-Antalya'ya doğru yola çıkmıştı tabii ki...)
Tren istasyonunda bindiğimiz taksi, daracık, tipik İtalyan sokağının başında bizi indirdi. Kalacağımız ev, oradaydı işte...
Yakın komşuların haberi vardı bizlerden... Karşılaştığımız, muhatap olduğumuz insanlar, güleryüzlü ve dostça davrandılar; aynen Anadolu'daki insanlarımız gibi (bizler gibi yani :))) Rahatlamıştık biraz......
Anahtarla kapıyı açtık, çekinerek... Bir avluya giriliyordu önce, oradan yemyeşil bir bahçeye çıkılıyordu. 3 Katlı bir evdi, herşey tarif edildiği gibiydi, gönderilen resimlerde olduğu gibi.
Doğrusu bizde inanamıyorduk yaşadığımıza... Eşyalarımızı odalarımıza koyup, evin içinde kullanacağımız mekanları keşfettik önce, ardından bahçeye çıktık. Yemyeşil dağlar hoşgeldiniz diyordu adeta.
İşte başarmıştık!!! Yabancı bir ülkede, yabancı insanların evinde yapacağımız 25 günlük tatilimiz başlamıştı bile. Birbirimize sarılarak,  epey şamata yaptık.
Milano, başta olmak üzere, Como, Bellagio, Bergamo, Sondrio gibi şehirleri doyasıya gezdik...Günlerce, dağlarla, o olağanüstü güzellikteki göllerle bütünleştik adeta. Kendimiz pişirdik, kendimiz yedik.
Akşamları yorgun eve dönünce, internetten memleket haberlerini aldık, yakınlarımızla haberleştik.
Her akşam ertesi günün gezi planını yaptık, yol haritalarımızı hazırladık.
Hiç yaşamadığımız, değişik, heyecanlı, keyifli, huzurlu, yabancı bir kültürle içiçe ve de çok ekonomik müthiş bir tatil serüveniydi bu...

Bu yıl, önce İngiltere'ye gidiyoruz. Londra'ya 20 mil uzaklıkta, Windsor denilen tarihi ve turistik bir bölgede evleri olan, bir ingiliz aileyle 15 günlüğüne ev değişimi yapacağız.
Bu defa İngilizlerin arasında, bir İngiliz mahallesinde ve bir İngiliz evinde maceraya hazırlıyoruz kendimizi...
Bakalım bizi neler bekliyor?
Oradaki tatilimiz bitince, Türkiye'ye dönmeden; yine İtalya'ya geçiyoruz.
Venedik'e 40 km uzakta oturan bir aileye 2 haftalığına misafir oluyoruz. Tatili tatile ekleyeceğiz yani. Gitmek zamanı iyice yaklaştı ve hepimizi heyecan sarmaya başladı yeniden...

Hayat öyle hızlı geçiyor ki...Kendimize olan borçlarımız hafifliyor sanki, keyifli zamanlar geçirince... Geriye dönüp bakınca, hele bizi gülümseten, hoş yaşanmışlıklar varsa...

Ve biraz korkarak da olsa; biraz da risk alarak, güzel anılar ve gülümseyen resimler kalıyorsa elimizde ne mutlu...

Şu anda Türkiye'den, yaklaşık 30 kişi sisteme dahil. Biz dahil olduğumuzda 7-8 kişi vardı, çoğaldık anlayacağınız....
Merak etmiyor musunuz siz de?

Ne duruyorsunuz halâ, haydi tıklayın bakalım Homelinkturkey'i !!!
 

 
Toplam blog
: 247
: 1493
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Antalya ve Akdeniz aşığı bir öğretmenim. Bol bol okurum, blog yazarım, şiir yazarım. Yazdıkça ve ..