Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '14

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
244
 

Homus (nohut) Tarifi

Homus (nohut) Tarifi
 

Bir çay bardağı susam tahini
Bir kilo çok haşlanmış nohut,
İki diş sarımsak,
Yarım limon,
Bir çay bardağı zeytin yağı,
Zevkinize göre tuzu ayarlayın,
 
Yapılışı;
 
İyice haşlanmış nohutları mixer den geçirdikten sonra, tahini, dövülmüş sarımsağı, limonu, zeytin yağını ve tuzu ekleyip tekrar mixerden geçirin, iyiyce ezilmiş süzme yogurt kıvamına gelmiş olması gerekir... 
 
Kıvamı süzme yogurttan daha katı olmalı,
isteğinize göre, üstünü kırmızı biber, maydonoz, yeşil zeytin, limon vs süsleyebilirsiniz..
 
Mangal etlerinin yanında, soğuk mezelerin arasında kullanılır...
Salih ERDAGI bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 69
Toplam yorum
: 33
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 4847
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ben yazıda toprağı yazdığımı sanıyorum şiirde gökyüzünü... Yıllardır yurt dışında olmanın yol açt..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster