Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '15

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Hop hop, top top Çorbası

Hop hop, top top Çorbası
 

görsel netten alıntı


Efendim bu çorbanın ismini ben icat ettim. Hop hop, top top çorbasını içenler hem hareket bakımından hem de sıhhat bakımından çok aktif olurlar. İçinde sağlık için gerekli vitamin ve mineraller içerir. Et, nohut, yumurta, un ve çeşitli sebzeler bulunur. Ayrıca yemek yapmaya gerek yoktur yemek yerine de geçer. Gerçi yapılışı biraz zaman alır zahmetlidir ama bu çorba için değer.

YAPILIŞI

Yarım kg kuşbaşı et düdüklü tencerede 6 su bardağı su ile haşlanır, etler pişince tencereden çıkarılır süzülür, etleri ayrı bir kaba et suyu ayrı bir kaba alınır, sonra yarım su bardağı bulguru kaynar suda 20 dakika şişirilir. Bulgur şişince içine yarım su bardağı un, 1 yumurta, isteye bağlı tuz, kırmızı pul biber, karabiber 1 kaşık salça koyup hep birlikte yoğrulur.  Hafif yapışkan bir hamur elde edilir. Sert olursa bir-iki kaşık su ilave edilebilir. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlanır ve un serpilmiş tepsiye dizilir. Tepsiye 1-2 kaşık un serpmemiz yeterli oluyor. Tüm malzemeleri bu şekilde yuvarladıktan sonra çorbanın suyunu hazırlanır.

Tencereye biraz sıvı yağ koyup içine ince doğranmış kuru soğanları, daha önceden yıkanıp ince ince kıyılmış bir tutam maydanoz, 3 er adet yeşil soğanın saplarını ve pırasanın beyaz kısımlarını ekleyip pembeleşene kadar kavrulur. 1 kaşık domates salçası ekledikten sonra ince doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Bir-iki hamle karıştırdıktan sonra 10 su bardağı et suyunu ve tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan çorbaya hazırladığımız köfteleri tek, tek atılır. 10 dakika kaynattıktan sonra önceden haşladığımız 1 bardak nohudu, pişmiş kuşbaşı etleri ve kurutulmuş 4 tane kırmızıbiberler de ilave edilir. Kapağını kapatıp orta ısıda pişmeye bırakılır.  5 dakika daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alabiliriz.

Son olarak üzerine tereyağında kızartılmış nane ve pul biber gezdirebilir veya yakmadan kuru olarak ekebilirsiniz. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..