Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '11

 
Kategori
Haber
 

Hopa'da protesto gösterisinde bir öğretmen öldü

Hopa'da protesto gösterisinde bir öğretmen öldü
 

Görsel Milliyet


Hopa’da Erdoğan’ın mitingi öncesinde bir araya gelen demokratik kitle örgütleri ve siyasi partililer Cumhuriyet Meydanı’ndaki bir binaya “AKP Hopa’dan Defol, Gençlik Muhalefeti” yazılı pankart astılar. Meydana hâkim başka bir binaya CHP bayrağı asıldı.

Protestocular meydanda horon oynayıp eğlenirken meydan üzerinde alçaktan uçan helikoptere tepki göstererek “yuh” çekmeleri ve “Su Haktır, Satılamaz” yazan pankart açmaları üzerine polis müdahale etti.

Müdahale sırasında protestocuların içinden bir grup, kaldırım taşlarını sökerek polise atarken, poliste göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda çok kişi gazdan etkilendi, yaralandı. Gazdan etkilenerek kalp krizi geçiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’da hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan emekli öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirdi.

Çok sayıda aracında hasar gördüğü olaylar AKP mitingi sonrasında da devam etti. Miting sonrası Başbakan’ın seçim otobüsü ile meydandan ayrılıp limana hareket ederken otobüs taşlandı. Otobüsün hızlanması üzerine otobüsün üzerinden bir koruma polisi düşerek yaralandı. Durumunun ağır olduğu öğrenildi.( Kaynak,Bianet,eta,Milliyet)

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..