Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

Hoppala!

16 Nisan 2017 günü halk oylamasına sunulan Anayasa değişikliği için “Evet”, “Hayır“ kampanyası başlayınca iktidar Partisi AKP ile Mecliste 3. sırada bulunan muhalefet partisi MHP merkez yönetimi, “Evet” i savunurken, başta Ana muhalefet partisi CHP olmak üzere diğer partiler ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve demokrat kişiler “Hayır” ı savunmaya başladılar.

Bu propaganda kampanyalarında evet isteyenlerde, hayır isteyenlerde yasal haklarını kullanmakta olup, herhangi bir baskı altına almaya, tehdit etmeye, engellemeye kimsenin hakkı yoktur ve olmamalıdır.

Ne var ki özellikle iktidar mensupları Hayır diyenleri PKK’lı, FETO’cu olmakla suçlamaya başladılar.

Aklı başında olan hiç kimse bu suçlamaya inanmadı.

Ancak, yurttaşların büyük bir bölümü tepki gösterince kısmen geri adım atmaya baladılar.

Tam bu suçlamalara inanmayıp alışmaya ve yanıt vermemeye başladığımızda, asla alışamayacağımız ve kabullenmeyeceğimiz bir olay gündeme oturdu.

1 Nisanda Diyarbakı’a gidip evet propagandası yapacak Cumhurbaşkanı ve başbakan için hazırlanan pankartın bir tarafında evet’e mühür basmaya çalışan bir yuttaş eli, diğer tarafında Başbakanın fotogrfaı ve içeriğinde de “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha’dır” yazısı bulunmaktadır.

Hoppala! Demekten kendimi alamıyorum.

Herkesin bildiği gibi Şeyh Sait ve arkadaşları genç Türkiye Cumhuriyeti daha 2 yaşında iken 1925 yılında, cumhuriyeti yıkmak için ayaklanmada (isyan) bulunmuş ve bedelini Şark İstaiklal Mahkemesinin verdiği kararla idam edilerek bedelini hayatlarıyla ödemişlerdi.

Kürt yurttaşlardan 3 oy almak uğruna, Cumhuriyet düşmanı olan birini kullanmak ne ile açıklanabilir?

AKP’lilerin akıl hocası olan Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’nun, "Lozan görüşmeleri başladı, Musul meselesinin görüşüldüğü İstanbul konferansında Doğuda Şeyh Sait İsyanı çıkaran alçaklar bu gün aynı alçaklar”  tweetini bu parkartın neresine koyacaksınız?

Bu pankart karşısında, her yurtseverin ve Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet sevdalısının halkoylamasında #HAYIR demek yurttaşlık ve namus borcudur.

Halkoylamasında ister evet, ister hayır diyelim, bir daha yan yana gelmeyecek şekilde birbirimizi ötekileştirmemek gerekmektedir.

Aksi halde yıllarca bu hatamızı onaramayız ve ülkemiz bundan büyük zarar görecektir.

Herkesi sağduyuya davet ediyorum. 24.03.2017

Gündüz AKGÜL

Emekli Cumhuriyet Savcısı

 
Toplam blog
: 310
: 504
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Adaletin mülkün temeli olduğuna inanarak 32 yıl adalet görevini yaptığım için mutluyum ..